[MK3] Wymiana paska pompy wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
ambientman [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Maj 2006, 12:18 [MK3] Wymiana paska pompy wspomagania
|
|
|
wymiana wydaje sie prosta, pytanie tylko co z regulacja? o ile sie nie myle ten sam pasek napedza tez pompe paliwa wiec czy przy wymianie paska mozna cos zepsuc (rozregulowac)?
dzieki za podpowiedzi
wojtek |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 14 Lut 2010, 00:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
picio_18
Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: Piotr
|
Wysłany: 10 Maj 2006, 17:29
|
|
|
z tego co mi wiadmo to pasek klinowy napędza przynajmiej w 1,1 alternator i pompe wody (jak jest to wspomaganie) a jeżeli chodzi o pompe paliwa to jest elektryczna co do wymiany paska klinowego to poluzuj alternator sciagnij stary pasek załóz nowy i naciągnij alternator tak żeby pasek uginał sie na pół kciuka |
_________________ MONDEO 2.0 TDCI 115KM GHIA CZARNY
MOJE HOBBY |
|
|
|
 |
pab2002
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: S
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 10 Maj 2006, 21:51
|
|
|
picio - ale tu chodzi o diesla chyba Wydaje mi się, że pompa wspomagania jest napędzana oddzielnym paskiem klinowym, albo tym od alternatora, ale pewny nie jestem. A jeśli rzeczywiście wspomaganie jest napędzane przez ten sam pasek co pompa wtryskowa to przy jego zmianie mozesz ja przestawić i będą wtedy złe fazy wtrysku i autko raczej chodzić za dobrze nie będzie. Nim ściągniesz pasek to sobie zrób jakieś znaki rzeby jej nie przestawić |
|
|
|
 |
silvercar

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 10 Maj 2006, 22:33
|
|
|
Pompa wtrysku jest na rozrządzie... Nic się nie zepsuje, możesz rozkręcać i wymieniać. Jedynie co to uważaj na olej układu wspomagania. Inna gęstość niż fabryczna może powodować różne efekty. |
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.