|
[MK4] Demontaż boczków i plastików |
Autor |
Wiadomość |
Bartek [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Maj 2006, 21:08 [MK4] Demontaż boczków i plastików
|
|
|
witam.
pilnie potrzebuje informacji, jak sciagnac listwy przy progowe, oraz te plastiki pod pasami, tak co by ich nie uszkodzic, no i co robicie jak uszkodzicie?chcialem jutro ciagnac od rana centralny zamek. wszystko super, i dzisiaj zszedlem mowie - troche przygotuje auto.
listwy przy progach przypiete jakimis badziewnymi kolkami chyba, ktorych nie umiem wyciagnac. mowie - dobra, wcisne pod te listwy.
biore sie za sciaganie boczku plastikowago - tego na slupku pod pasem.. ciagne od dolu - odszedl. dostalem sie do miejsca gdzie powinny isc kable do tylnich drzwi, zakladam to - pyk - zaczep zlamany. ku*&(^a.
wiec jak to sciagnac bez kolizyjnie? szczegolnie te listwy dolne, bo musze jakos wiazke puscic, no i jakis sposob na polamane zaczepy w tych boczkach ktos ma?
ale jestem zly... |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 13 Lut 2010, 23:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafal1504 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Maj 2006, 09:52
|
|
|
Witam
Znam ten ból, a więc te listwy przy progowe mocowane są na kołkach musisz je spróbować podważyć śrubokrętem i wyciągnąć są dosyć długie (postaraj się aby zabardzo nie podrapać tych kołków ale i tak będzie widać że były wyciągane), przy tylnych siedzeniach są przykręcone blachowkrętem pod plastikową zaślepką, natomist boczek przykręciłem blachowkrętem pod pasem żeby nie było go widać (wcześniej nawierciłem mały otworek aby lżej wkręcic go).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Maj 2006, 10:20
|
|
|
rafał, dzięki za awsparcie znowu, z tym blachowkretem tez wymyslilem, gozej z tymi kolkami, to ze bedzie widac to nic strasznego, byle bym ich nie wyrwal w ogole;)... eh. co za myslicoiel wymyslil te kolki!. |
|
|
|
 |
firefighter1 [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Maj 2006, 08:21
|
|
|
ja ciągnąłem kable do tyłu, trzeba te kołki z dwóch stron cienkimi wkrętakami modważać, najlepiej zacznij od tego przy siedzeniu bo najmniej go widać i po pierwszym będziesz wiedział co i jak. Są dosyc miękkie więc trudno je nie uszkodzić. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|