Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:15 |
Pomocy !! padł mi zapłon nic sie pali jak przekrece kluczyk |
Autor |
Wiadomość |
meller84 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 08:27 Pomocy !! padł mi zapłon nic sie pali jak przekrece kluczyk
|
|
|
Witam mam problem i prosze o pomoc naprawiałem (probowałem naprawic :p) właczniki do szyb elektr. i przypadkiem zrobiłem zware i niestety nie wiem jakim cudem ale zgasły mi kontrolki na liczniku i przy przełaczniku od gazu i po przekreceniu kluczyka nic sie nie dzieje
Nie wiem co jest moze mi ktos ppmoc ??? |
|
|
|
 |
Jackxtor [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 10:03
|
|
|
a sprawdzałeś bespieczniki |
|
|
|
 |
meller84 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 10:07
|
|
|
Sprawdziłem wszytski jest ok ale podobno kable od stacyjki nie ida przez skrzynke bezpiecznikow ?? nie wiem co moze byc :cry: |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 11:43
|
|
|
od stacyjki nie ale ze stacyjki do wszystkich urządzeń już tak . Zobacz czy nie usważyła sie sama kostka . Wyciągasz wtyczke wrzucasz na luz i po kolei mostkujesz wszystkie przewody w kostce (chyba sa 4) . Tzn jeden czewony gruby to z tego co pamiętam plus na stałe . A pozostałe to power radia , zasilanie kontrolek etc , start rozrusznika i czasami jeszcze jest jeden który odpowiada za urządzenia co pochłaniaja duzo prądu . Zobacz czy ci sie przewód gdzieś przy klemie nie usmażył . |
|
|
|
 |
meller84 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 12:04
|
|
|
Radio chodzi jak przekrece wiec zostaja tylko kontrolki i i ten przełacznik od gazu tez mi sie nie załącza wiec jeszcze nie wiem co z nim czy nie ma jakiego osobnego bezpiecznika ?? |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 12:10
|
|
|
meller84 napisał/a: | ten przełacznik od gazu tez mi sie nie załącza | musi mieć osobny bezpiecznik |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
meller84 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 12:21
|
|
|
Tylko jezcze pytanie gdzie tego szukac pod maska gdzies przy właczniku ?? nie wiem probuje sie dowiedziec jak najwiecej zeby pozniej nie bładzic wczoraj w deszczu za duzo nie zdążyłem sprawdzic jesli moge prosic to czekam na jakies pomysły jeszcze |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 12:36
|
|
|
ja od gazu mam bezpiecznik na takiej czarnej kostce wielkości pewnie kostki masła.. he he.. pod maską, koło amora.. a ty? to nie wiem. |
|
|
|
 |
meller84 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 12:41
|
|
|
Hmm nie wiem nie widziałem czego takiego jak wroce do chaty to poszukam moja fiescina nie ma kompa jest na gazniku jest jakas rożnica własnie w tych połączeniach od stacyjki i gazu ?? |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 15:13
|
|
|
nie zauważyłem braku literki "i". jesli instalacja lpg ma jaks elektronike to powinienm byc dodatkowy kabelek na plusie aku |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 5 Kwi 2006, 21:15
|
|
|
zdejmij sobie osłone stacyjki .bedziesz miał odrazu za kostka złącze . Rozłącz i mostkuj piny a zasilanie sie pojawi . Hm trzeba zaczynać od początku a nie od końca . |
|
|
|
 |
meller84 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Kwi 2006, 00:00
|
|
|
robiłem tak i niestety nic zadnej reakcji raz mi sie udało jak podłaczyłem na krotko zrobiła sie zwara i było dobrze kawałek sie przejechałem i klapło i do tej pory nic zadnej reakcji |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 6 Kwi 2006, 01:51
|
|
|
hm mowisz że działa radio a rozrusznik działa czy nie ?? jeśli działa radio to znaczy że do stacyjki prąd dochodzi . a wiec problem bedzie w skrzynce . Z tego co pamiętam to w mk3 jest przekaźnik który załącza wszystkie odbiorniki . powinien cykać po przekręceniu stacyjki . Moze upaliły mu sie styki . A powiedz mi czy rozrusznik działa czy nie działa . Jeśli rozrusznik nie działa to silnik prawdopodnie mase stracił . Ewentualnie sprawdź przewód od klemy do środka auta . Hm cieżkko jest coś powiedzieć bo słaby diagnosta z drugiej strony . Hm zobacz czy działa lampka w środku i czy nie gaśnie po przekręceniu stacyjki . jeśli zgaśnie to może byc jeszcze upalona masa budy . |
|
|
|
 |
meller84 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Kwi 2006, 07:31
|
|
|
A wiec tak radio działa lampa na suficie tez rozrusznik tez kreci tylko u mnie jest taki patent ktos go przedemna zrobił ze start jest na taki guzik osobny jak w traktorze wiec naprawde nie wiem co jej odjeb.... jak wczoraj zrobiłem na krotko i chciałem podłaczyc to cos zaiskrzyło i było dobrze wszystko sie pojawiło przejechałem sie kawałek i mi sie wszytsko rozłaczyło i juz klapa nastepna reanimacja nie pomaga wiec rece opadaja ratujcie bo nie usmiecha mi odstawic auto do elektryka pewnie by wymienił połowe instalacji a jeszcze jakbym mogł prosic moze ma ktos jakis schemat od stacyjki gdzie kable wszytskie sa pociagniete i jak sa połączone z gory dziekuje
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 12:38 ]
Widze ze juz sie pomysły wyczerpały ciekawe ile by zabrał elektryk |
|
|
|
 |
antman [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Kwi 2006, 21:03
|
|
|
a ja mysle że to bezpiecznik bo mi też się tak stało dzisiaj ... bezpiecznik zwatowąłem i chodzi a też wszystko zgasł. bezpiecznik miści się pod maską, taki kolorowe dość duże.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 19 Kwi 2006, 14:09
|
|
|
antman napisał/a: | bezpiecznik zwatowąłem | nigdy przenigdy takich rad nie słuchajcie.... |
|
|
|
 |
|