Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: molu
27 Wrz 2008, 17:50
głośi do radia Blaupunkt
Autor Wiadomość
Siekier
[Usunięty]

Wysłany: 2 Mar 2006, 11:06   głośi do radia Blaupunkt

niedawno zakupiłem sobie radio firmy Blaupunkt teraz chce dokupic głosniki do przodu oczywiscie 13 i zastanawiam sie czy ma znaczenie czy to lepiej jak głosniki i radio sa tej samej firmy czy to nie ma roznicy ??
na oku mam te http://www.allegro.pl/ite...ja_faktura.html
co o nich sadzicie bo ja szczeze nie za dobrze sie na tym znam a nie chce kupic kota w worku :) dzieki z góry za odpowiedz

Artone^
[Usunięty]

Wysłany: 2 Mar 2006, 12:36   

Witka :)

Moim zdaniem to jeden czort czy bedziesz mial tej samej irmy radio i glosniki czy innych ... ja mam radio pionka i glosniki z przodu macAudio i jestem zadowolony z tego jak graja :] na polce mam magnaty i tez jest dobrze :]

a jak chcesz kupowac tylko na przod to zakombinuj cos zeby wsadzic na przod 16 glosniki bo z 13 moc jest znikoma ...

pzdr

Siekier
[Usunięty]

Wysłany: 2 Mar 2006, 13:19   

z miła checia wsadziłbym cos na tył ale obawiam sie ze pewnego poranka moge miec wibita szybe z tyłu :)
czy to ja mam schizy
napewno chce kupic do przodu a nie znam sie na tym i tym bardziej nie mam co kombinowac z 16 :)
a na tył na pólke no wlasnie sam nie wiem doradzcie mi i powiedzcie co o tym sadzicie

andrew
[Usunięty]

Wysłany: 2 Mar 2006, 13:30   

witam ciebie zalezy czego ty oczekujesz muzyki ktora ma ci sluzyc do jazdy czy muzyki aby ja czuc > bo to wszystko zalezy od naglosnienia jaki poziomu dzwieku tak wiec jezeli cos chcesz to moze na gg ci zaproponuje
bo jest wiele wariantow rozwiazania pozdrawiam andrew

Siekier
[Usunięty]

Wysłany: 2 Mar 2006, 13:42   

najlepiej jakby grało i chuczało :) hehe
w takim razie odezwe sie wieczorem do Ciebie na gg o porade
(obecnie jestem w pracy wiec nie moge teraz) :)

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 2 Mar 2006, 15:40   

ha, to ja cos nei cos powiem.
Głośniki 13cm.... kiepska sprawa, choc sam aktualnie takie montuje. Generalnie wysoka cena zzeby to gralo proządnie, ja odkupilem używany zestaw odseparowanuch głośnków JBL GT 5.0c i juz jestem zadowolony z tego :)
Co do Twojego przypadku, masz fieste mk4 wiec ciezka sprawa. Musisz sobie zrobic dystansy, np mdf lub kupic specjalne (phonocar robi i koles na allegro duzo tego ma wiec popytać) pod głośniki 16cm. Ale ostrożnie ! Bo trzeba uwazac na tapicerke... bo tam mało miejsca jest.
Wiec polecam rozwiązanie z 16cm,chyba ze zdecydujesz sie na 13cm ale duzo zapłacisz a efekt i tak nie bedzie cudowny. Najlepiej dać te 150zł na 16cm niż ponad 200zł na 13cm... a dystansy kosztują akurat 40-50zł :yes:

jackrzec 
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wysłany: 2 Mar 2006, 23:38   

Artone^ napisał/a:
Witka :)

Moim zdaniem to jeden czort czy bedziesz mial tej samej irmy radio i glosniki czy innych ... ja mam radio pionka i glosniki z przodu macAudio i jestem zadowolony z tego jak graja :] na polce mam magnaty i tez jest dobrze :]

a jak chcesz kupowac tylko na przod to zakombinuj cos zeby wsadzic na przod 16 glosniki bo z 13 moc jest znikoma ...

pzdr

Tak... magnaty na półce... Zapomniałeś o tej skrzyni w bagażniku, co mało klapy nie wyrywa ;)
Dlatego jesteś zadowolony jak grają
Profil Facebook

Artone^
[Usunięty]

Wysłany: 3 Mar 2006, 00:19   

ale jak nie bylo skrzyni to gralo bardzo przyjemnie :D skrzynka jest tylko po to ze chcialem miec konkretny bas :)

Bongo 

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
Wysłany: 3 Mar 2006, 22:10   

http://www.allegro.pl/ite...we_120_wat.html

Ja polecam ten zestaw...mam go i nie narzekam syczki ladnie graja basik tez jest...moze ja go nie slysze bo u mnie skrzynia wspomaga całosc ale nie jest najgorzej...jakbym mial drzwi wytlumione ladnie to by pewnie grało jeszcze lepiej :) pozdrawiam
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI +
Profil Facebook

mikolaj_r 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Mikołaj
Wysłany: 5 Mar 2006, 14:37   

Lepszym wyborem będzie jakiś tani zestaw odseparowany np.ten mac audio który poleca Ci Bongo albo sinuslive sl130 ewentualnie Phonocar GL-1301 lub alpine SXE-1350. Fajne zestawy produkuje też power bass - np. BK5. Jeżeli masz więcej kasy to kupuj helix blue 52 mkII lub jbl GTO 506 i zajmij sie wytłumieniem drzwi w profesjonalnym zakładzie. Nie napisałeś jakie masz radio więc przy zakupie głośników zwróć uwagę na to żeby nie było zbyt dużej róznicy między mocami RMS radia i głosników(np radio 17.W a głośniki 70 W)

Bongo 

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
Wysłany: 5 Mar 2006, 21:22   

wlasnie...bardziej pasuje odseparowany...i szczerze wolalbym tego maca co mam niz tego blau co proponujesz :) hehe albo to co proponuje mikołaj R ;) pozdrawiam
Fiesta mk3 2.0 Zetec +
C-Max mk1 2.0 TDCI +
Profil Facebook

Odpowiedz do tematu