|
Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:16 |
Tylna klapa na guzik |
Autor |
Wiadomość |
fermik [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Lut 2006, 13:00
|
|
|
Frycek napisał/a: | A ja sobie tak pomyslalem ze nie bede sie bawic w guziczki
tylko sobie zrobie na pilota
podlacze centralny z kompem , zrobie pstryk i sie otworzy |
A ja miałem na pilota, ale potem to odłączyłem.
Powod: na pilocie dwa przyciski mam blisko i często się zdarzało mi przez przypadek
otworzyć bagażnik zamykając lub otwierając autko. Za którymś razem
się wnerwiłem, odpiąłem kabelek od centralki i założyłem przycisk na kokpicie. |
|
|
|
 |
Moby

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 6 Lut 2006, 13:17 ;]
|
|
|
heh widze ze temat ylnej klapy przerodzil sie w ciekawa dyskusje
ja mam klape na guziczkos u siebie ale u znaomego wlasnie robilismy na pilota ale to jak juz wczesniej pisalem zmienilismy centralke ze sterowaniem bagaznika a przekaznik wlutowalismy poto by nie szedl caly czas prad na silownik bo prad pociaglem od swiatla postojowego i jakby sie zapalao swiatla to by sie klapa otwierala i dalego przegaznik zeby "przekazywal " tylko wtedy gdy jest sygnal od centralki |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lut 2006, 22:04
|
|
|
a ja wam powiem ze nadal nie wiem po co Wy diode chcecie dodwac.
Do przekaźnika dochodzą takie kable (prze załozeniu sterowania plusem)
1. Impuls ok 1s plus od cetranlki z alarmu, podpinam do cewki
2. Stała masa, do cewki
3. Stały plus który będize przeowodzony
4. Kabel który idzie do siłownika
Idize impuls, przekaźnik zaskakuje i przepuszcza plus z 3 na 4.... i wyjaśnijcie mi, jakie wyładowania, jaka dioda... po co to wszystko, rok mialem i cycuś działało. Nie jestem pewny, ale thomas kiedyś też robił cośtakiego, i chyba tez nie pisał nic o żadnych diodach w tym ukladize.
jak robilem to u mnie to rozmawialem z paroma osobami które też sie ciutke na tym znają (pozdro Minio i Lukesk) i nikt nie wspominał nic o diodzie (ale tez nie pytałem), Minio nawet wyjasnił mi dokladnie co i jak z moim alarmem bo troche go przekombinowalem ;-) i diode podpinalem tylko pod krancówki, zeby nie zapalać światła w bagażniku przy otwartej masce.
Jak mozecie, to wyjaśnijcie, prostym językiem bo nie zabardzo mam czas na czytanie PDFu a wydaje mi się ze to nie jest jakaś super zaawansowania technologia zeby się teog nie dalo wyjaśnić w paru słowach
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz bo ciekawy temat dla mnie
KACPER |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|