Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:16 |
Reflektory - producent a jakość |
Autor |
Wiadomość |
Darsek [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Lut 2006, 20:13 Reflektory - producent a jakość
|
|
|
Proszę o odpowiedź czy reflektor firmy Valeo różni się wyglądem od Carello.
Czy wymiary są takie same i bez problemu się wkłada. Miałem Carello kupiłem Valeo i świecą za blisko a regulacja jest ma maxa. Jak to jest w końcu, ktos wie. Chodzi o reflektory do MK 3 |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 30 Lip 2010, 21:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 3 Lut 2006, 22:12
|
|
|
podaj jakieś linki.. to sobie poczytamy.. tak to nie będę zgadywać. potem pomyśłimy |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
Darsek [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Lut 2006, 22:21
|
|
|
jutro zapodam fotki. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 3 Lut 2006, 23:33 Re: Reflektor
|
|
|
Darsek napisał/a: | Miałem Carello kupiłem Valeo i świecą za blisko a regulacja jest ma maxa. |
Marka reflektora ma sie nijak to jego parametrów regulacyjnych - albo jest zarówka żle włożona, albo refrektor źle zamontowany... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 4 Lut 2006, 01:32
|
|
|
albo przedni pas jest po dzwonie . Hm jeśli mowisz ze za blisko świeca to obstawiam na to ze źle ci weszło takie korytko które sie zapiera o przedni pas . jak wyciągniesz refletor to masz dwa plastiki . one musza sie opierć o krawędzie pasa. czasami jest tak , ze wskakuja za te prowadniczki i wtedy nie można ustawić. chyba ze jakiś burak ci sprzedał wersje na anglie bo i to jest możliwe . |
|
|
|
 |
jaco11

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Jacek
Wiek: 50 Dołączył: 07 Wrz 2005 Posty: 1256 Skąd: Świnoujście
|
Wysłany: 4 Lut 2006, 07:36
|
|
|
diodalodz napisał/a: | albo przedni pas jest po dzwonie . Hm jeśli mowisz ze za blisko świeca to obstawiam na to ze źle ci weszło takie korytko które sie zapiera o przedni pas . jak wyciągniesz refletor to masz dwa plastiki . one musza sie opierć o krawędzie pasa. czasami jest tak , ze wskakuja za te prowadniczki i wtedy nie można ustawić. chyba ze jakiś burak ci sprzedał wersje na anglie bo i to jest możliwe . |
dobrze dioda mówisz miałem to samo i juz jest oki 8) |
|
|
|
 |
Darsek [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Lut 2006, 13:15
|
|
|
mam reflektory z plastikami i bez.
Co do dzwona, to sam go zrobiłem i niestety minimlnie jest ale to nie az tyle, a świecą znacznie blizej niż np oryginalne carello które miałem, a valeo sa do kitu, ale spróbuję przemontować moze za daleko wlazły |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Lut 2006, 19:44
|
|
|
taka jest prawda, ze valeo jest do dupy. biała plama przed autem zamiast fajnej wiazki światla
nie ma to jak oryginal Bosha (przynajmniej w mk4 byl bosh 8) ) |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.