Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:17 |
Wskażnik paliwa: Nie opada |
Autor |
Wiadomość |
Prininim. [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 21:00
|
|
|
Być może jest. Ja jestem użytkownikiem Fiesty dopiero od miesiąca więc dopiero poznaję wady i zalety i jego humorki |
|
|
|
 |
J&Ł [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 21:54
|
|
|
JoeMix z tą dokładnością wskaźnika ilości paliwa to chyba trochę przegiałęś. Niemniej wydaje mi się ze nie ma co czekać na ostatnią kropelke w baku. Niestety jak wskazówka opadnie na czerwono, to trzeba szukać stacji benzynowej. Kalkulowanie czy mam jeszcze 2, a moze juz tylko 1 litr może się przykro skończyć. Co prawda już dawno nie lałem do pełna, ale do zera tez nigdy nie jeżdźę. |
|
|
|
 |
Prininim. [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 22:17
|
|
|
Niby racja, ale nigdy z tym tankowaniem nie wiadomo, szczególnie gdy samochodem jeździ kilka osób. Wolę być pewien że wskaźnik działa tak jak powinien działać i że przez jego wskazanie nie będę musiał robić przymusowego postoju. |
|
|
|
 |
kalten [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 22:19
|
|
|
U mnie jest kontrolka rezerwy - wtedy mam w baku 8 litrów, a wskazówka paliwa opada grzecznie do dołu po wyciągnięciu kluczyka. |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 22:24
|
|
|
Lampki rezerwy nie mam ! :( mk4 1.3i 98r
Wymieniłem deske na moedel z obrotmierzem, jest miejsce na lampke (W poprzedniej nie bylo) ale lampka sie nie swieci (testowane :lol: ).
Co do dokladnosci ... kurde, jakos w poprzedniej desce to nawet dokładne bylo...tak teraz nie wierze tej wskazówce...jak naprawde ostro rusze potrafi o 1/4 baku sie wskazówka przesunac, oczywiscie zaraz wraca do swojego poziomu, ale mimo wszystko to raczej normalne nie powinno być. |
|
|
|
 |
Prininim. [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Cze 2004, 22:39
|
|
|
W ogóle co to za zwyczaj nie instalowania kontrolki rezerwy? Kiedyś to był standard. |
|
|
|
 |
muzz [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Cze 2004, 00:34
|
|
|
ja dodam ze kiedyas mialem taki czas kiedy to jezdzilem(chyba to bylo ze 3-4 razy) az strzalka mi sie nie polozyla...i jakos nie mialem problemow...ale to moze byc indywidualna sprawa...wiec raczej jak zejdzie do tego czerwonego pola to tak z 50-70 km przejechac i zajezdzac na stacje radze! |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 22 Cze 2004, 06:23
|
|
|
J&Ł napisał/a: | JoeMix z tą dokładnością wskaźnika ilości paliwa to chyba trochę przegiałęś. Niemniej wydaje mi się ze nie ma co czekać na ostatnią kropelke w baku. Niestety jak wskazówka opadnie na czerwono, to trzeba szukać stacji benzynowej. |
I dokłądnie o to mi chodziło... znaczy nie o to że wskaźnik pokazuje z dokłądnością do 0,1 litra... tylko o to że dostatecznie dokłądnie sygnalizuje konieczność tankowania... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Garfield [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Cze 2004, 10:41
|
|
|
u mnie pow ymianie zestwu kontrolek napoczatku nie wierzylem lampce ale po paru tankowaniach to aż mnie zadziwia lapka dokladnie wskazuje 5 litrów które zostałow baku jak odpali sie lamka i odrazu podjade na stację to wleje dokładnie (oczywiscie z małymi odchyleniami ) 33 litry! aż pare razy nie mogłem uwierzyc! jednak można zrobic dobre kontrolki:-) |
|
|
|
 |
bzyq [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Gru 2005, 15:18
|
|
|
u mnie nie ma kontrolki, jest wskazowka z czerwonym (pomarańczowym jak kto woli) polem , która ma swoje humory. Po 2 miesiącach używania auta i przejechanych ok 1500 km juz ją rozkminiłem. Jak wskazówka zaczyna wchodzić na czerwony obszar rezerwy to w baku zostaje jeszcze ok 10 litrów.
jako że nie przepadam za świecącymi choinkami to brak lampki szczególnie mie nie doskwiera, a i w poprzednim aucie, takiej lampki nie miałem więc nie straciłem niczego |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.