Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
1 Lis 2008, 20:17
Wskażnik paliwa: Nie opada
Autor Wiadomość
Prininim.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2004, 21:00   

Być może jest. Ja jestem użytkownikiem Fiesty dopiero od miesiąca więc dopiero poznaję wady i zalety i jego humorki :)

J&Ł
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2004, 21:54   

JoeMix z tą dokładnością wskaźnika ilości paliwa to chyba trochę przegiałęś. Niemniej wydaje mi się ze nie ma co czekać na ostatnią kropelke w baku. Niestety jak wskazówka opadnie na czerwono, to trzeba szukać stacji benzynowej. Kalkulowanie czy mam jeszcze 2, a moze juz tylko 1 litr może się przykro skończyć. Co prawda już dawno nie lałem do pełna, ale do zera tez nigdy nie jeżdźę.

Prininim.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2004, 22:17   

Niby racja, ale nigdy z tym tankowaniem nie wiadomo, szczególnie gdy samochodem jeździ kilka osób. Wolę być pewien że wskaźnik działa tak jak powinien działać i że przez jego wskazanie nie będę musiał robić przymusowego postoju.

kalten
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2004, 22:19   

U mnie jest kontrolka rezerwy - wtedy mam w baku 8 litrów, a wskazówka paliwa opada grzecznie do dołu po wyciągnięciu kluczyka.

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2004, 22:24   

Lampki rezerwy nie mam ! :( mk4 1.3i 98r
Wymieniłem deske na moedel z obrotmierzem, jest miejsce na lampke (W poprzedniej nie bylo) ale lampka sie nie swieci (testowane :lol: ).
Co do dokladnosci ... kurde, jakos w poprzedniej desce to nawet dokładne bylo...tak teraz nie wierze tej wskazówce...jak naprawde ostro rusze potrafi o 1/4 baku sie wskazówka przesunac, oczywiscie zaraz wraca do swojego poziomu, ale mimo wszystko to raczej normalne nie powinno być.

Prininim.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2004, 22:39   

W ogóle co to za zwyczaj nie instalowania kontrolki rezerwy? Kiedyś to był standard.

muzz
[Usunięty]

Wysłany: 22 Cze 2004, 00:34   

ja dodam ze kiedyas mialem taki czas kiedy to jezdzilem(chyba to bylo ze 3-4 razy) az strzalka mi sie nie polozyla...i jakos nie mialem problemow...ale to moze byc indywidualna sprawa...wiec raczej jak zejdzie do tego czerwonego pola to tak z 50-70 km przejechac i zajezdzac na stacje radze!

JoeMix 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wysłany: 22 Cze 2004, 06:23   

J&Ł napisał/a:
JoeMix z tą dokładnością wskaźnika ilości paliwa to chyba trochę przegiałęś. Niemniej wydaje mi się ze nie ma co czekać na ostatnią kropelke w baku. Niestety jak wskazówka opadnie na czerwono, to trzeba szukać stacji benzynowej.

I dokłądnie o to mi chodziło... znaczy nie o to że wskaźnik pokazuje z dokłądnością do 0,1 litra... tylko o to że dostatecznie dokłądnie sygnalizuje konieczność tankowania...

Garfield
[Usunięty]

Wysłany: 22 Cze 2004, 10:41   

u mnie pow ymianie zestwu kontrolek napoczatku nie wierzylem lampce ale po paru tankowaniach to aż mnie zadziwia lapka dokladnie wskazuje 5 litrów które zostałow baku jak odpali sie lamka i odrazu podjade na stację to wleje dokładnie (oczywiscie z małymi odchyleniami ) 33 litry! aż pare razy nie mogłem uwierzyc! jednak można zrobic dobre kontrolki:-)

bzyq
[Usunięty]

Wysłany: 27 Gru 2005, 15:18   

u mnie nie ma kontrolki, jest wskazowka z czerwonym (pomarańczowym jak kto woli) polem , która ma swoje humory. Po 2 miesiącach używania auta i przejechanych ok 1500 km juz ją rozkminiłem. Jak wskazówka zaczyna wchodzić na czerwony obszar rezerwy to w baku zostaje jeszcze ok 10 litrów.
jako że nie przepadam za świecącymi choinkami to brak lampki szczególnie mie nie doskwiera, a i w poprzednim aucie, takiej lampki nie miałem więc nie straciłem niczego :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi