Przesunięty przez: molu 3 Wrz 2007, 15:10 |
Zabieram sie za radyjko w aucie |
Autor |
Wiadomość |
mpwt [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lis 2005, 16:02 Zabieram sie za radyjko w aucie
|
|
|
Witam
Mam zamiar zabrac sie za system audio w swoim autku, zrobic samemu i w miare porzadnie. I tu zaczynaja sie schody, dlatego prosze Was o porade.
Pierwszy problem to brak w moim autku jakiejkolwiek kostki. Ktos ucial kostke i stercza kabelki. Mam radio firmy Sony i z tego co widze to jest tam zlaczka ale nie jest taka, zeby pasowala to fordowskiej. Moze od razu wstawic taka, zeby pasowala do tego Sony? Mozna to gdzies dostac?
A drugi problem to sam sposob mocowania radia. Czy takie metalowe szynki bedzie gdzie zamocowac w Fiescie, zeby radyjko sie trzymalo?
Dzieki za jakiekolwiek info. Jeszcze nie bawilem w takie rzeczy :/ |
|
|
|
 |
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 7 Lis 2005, 18:03
|
|
|
Pewnie będziesz musiał dokupić kostkę ISO, dostaniesz ją na allegro jak niechce ci się łaźić po sklepach albo w sklepach car audio, kup najlepiej taką z opisami kabelków gdzie co połączyć. Nie wiem jak to jest z montażem tej skrzynki w SONY ale u mnie w pionku poprostu wkładałeś te kaste w kokpit i odpowiednio zaginało takie blaszki w tej skrzynce tak aby się nie ruszała. |
|
|
|
 |
Bodo [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lis 2005, 18:08
|
|
|
Tak jak pisał kolega wyżej - ISO.
Tylko nierozumiem jednego. Piszesz że nie masz żadnej kostki i masz radio Sonego, które ma inną kostke niż Ford. Forda w ogóle olej tylko kup sobie zwykłą ISO. Albo komplet albo samą część " damską". W samochodzie rozszyfruj kabelki (który od czego) i pożądnie polutuj wszystko.
Do radia powinna być dołączona taka metalowa szufladka którą wkładasz w miejsce na radio w samochodzie i zaginasz odpowiednie blaszki tak aby się dobrze trzymała. I po kłopocie. |
|
|
|
 |
mpwt [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lis 2005, 19:29
|
|
|
Do radia mam taka wtyczke jak na tym obrazku:
[img]http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/71/7109/710910/71091027[/img]
A w Fiestce mam sterczace kabelki. Ale wiem jak wygladala oryginalna kostka Forda. Ok, juz kumam. To cala trudnosc bedzie w tym, zeby ladnie polutowac kabelki.
Jeszcze tylko pytanie, czy teraz wogole ktos sie przejmuje, ze glosniki sa w fazie badz przeciwfazie (tj. zamienic + z masa i odwrotnie...)
Dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 7 Lis 2005, 19:36
|
|
|
owszem ja mam metalowa szufladke z radiem sony. pozaginane blaszki sie to rusza (wiadomo ze jak mocno wcisne). dobrze miec normalna pełną kieszeń. radio ma opis w instrukcji poszczególnych kabelków więc szczerze mówiąc nie możesz mioec problemów z podłączeniem. zasilanie pewnie czerwony (czarny) i brązowy masa, głosniki bez niczego namierzysz. mi sie udało.. |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
Bodo [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lis 2005, 19:38
|
|
|
W takim razie kup zestaw ISO i polutuj i w instalacji samochodu i z kostką do radia. W samochodzie ISO zawsze się przyda a radio zawsze będzie można łątwo wypiąć.
Co do głośników to zależy. Ja spotkałem się u siebie że jak podłącze na wstecznym to jest czystszy i głębszy bass. Ogólnie przy małych mocach to raczej można.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.