Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006, 11:51 |
głośniki z allegro |
Autor |
Wiadomość |
klaudiaxr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lip 2005, 16:29
|
|
|
szynszyl napisał/a: | klaudiaxr2 napisał/a: |
Ja kupilam gwizdki z allegro i spisuja sie niezle(firma alphard)
A poza tym nie kazdego stac na głosniki ze sklepu..
Pozdrawiam! |
właśnie nie każdego stać.
alphard to firma której głośniki sam kiedyś sobie kupię - nawet na to mnie teraz chwilowonie stać
wystarczy poczytać troszkę o budowie głośnika - jakikolwiek podręcznik o tym - i można sobie coś spokojnie znaleźć |
|
|
|
|
 |
Piotere [Usunięty]
|
|
|
|
 |
klaudiaxr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Sie 2005, 20:21
|
|
|
Ja osobiscie ich nie polecam...te co ladnie wygladaja zazwyczaj sa do d...ale to nie jest regula.Ja tez zamierzam jakies jednodrozne wstawic w drzwi.
Pozdro! |
|
|
|
 |
pvzon

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 1 Sie 2005, 20:27
|
|
|
podejrzewam,że te głośniki to straszna lipa |
_________________ 1.1 clx rally
www.flmg.pl |
|
|
|
 |
klaudiaxr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Sie 2005, 20:38
|
|
|
pvzon napisał/a: | podejrzewam,że te głośniki to straszna lipa |
Dobrze gada dac mu wódki hehe! |
|
|
|
 |
Gregus [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sie 2005, 09:41
|
|
|
Witam te glosniki z ELEKTROLAND'u to straszna lipa, kupilem tam 10 firmy feresound czy jakos tak. Kierowalem sie oszczednoscia bo mojej fiescie nic nie bylo po zakupie, a chcialem zeby cos gralo. Zaraz potem pozyczylem radio oryginalne Ford'a od kumpla, modle 2006 (ale nie jestem pewien). Podlaczylem i... przekonalem sie ze na miano glosniki to co kupilem nie zasluguje, charcza juz na pol gwizdka, bas lepiej wylaczyc calkiem.
Za to wczoraj moj kolega dostal przesylke z allegro, Pioneer TS-G1018. Podlaczylismy je najpierw do mnie, no ludzie czysto gra, bas gicio i to na 10cm. Co prawda bas jest czysty gdzies tak do polowy potencjometra, potem trza bas sciszyc. Glosnie to to tak ze sie gadac nie da w aucie. Ogolnie jego wujek nawet polowy potencjalu nie wykorzysta tych glosnikow Ja z kolei postanowilem ze kupie sobie 13 Pioneer'a do mojej fiesty i bede zadowolony. |
|
|
|
 |
pab2002
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: S
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 22 Wrz 2005, 01:31
|
|
|
Witam! Jeśli chodzi o 16stki to moge polecić Boschman'y 600 5-STAR, są to midbasy (50 - 7,000Hz) z aluminiową membraną RMS chba 100W. Brat ma takie w omedze założone i grają naprawde ładnie, ja też do fiesty takie zamowiłem bo audio robie. Co do tweeterow polecam alphardy
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64654792 |
|
 |
xr2fun
Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Xr2
Silnik: 1.6/96KM
|
Wysłany: 22 Wrz 2005, 07:58
|
|
|
Głośniki kupuje się w sklepie gdzie można je odsłuchać najlepiej z radiem, które będzie montowane + jak kogoś stać to jeszcze wzmacniacz (e). Tylko w taki sposób można dobrać w prymitywny sposób audio. Wyższa szkoła to próby z głośnikami w aucie. Moim zdaniem można zaoszczędzić na radiu ale nigdy na głośnikach. 10" głośniki nigdy nie będą miały basu!!! |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Wrz 2005, 13:29
|
|
|
xr2fun napisał/a: | Głośniki kupuje się w sklepie gdzie można je odsłuchać najlepiej z radiem, które będzie montowane + jak kogoś stać to jeszcze wzmacniacz (e). Tylko w taki sposób można dobrać w prymitywny sposób audio. Wyższa szkoła to próby z głośnikami w aucie. Moim zdaniem można zaoszczędzić na radiu ale nigdy na głośnikach. 10" głośniki nigdy nie będą miały basu!!! |
10 calowe głośniki bedą miały bas, i to wystarczajacy ;-) . Co innego 10cm ... |
|
|
|
 |
xr2fun
Model: Ford Fiesta Mk2`87
Wersja: Xr2
Silnik: 1.6/96KM
|
Wysłany: 22 Wrz 2005, 17:33
|
|
|
Przepraszam miałem na myśli 10cm a nie jak napisałem 10cali. |
|
|
|
 |
Ługol

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Calypso
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 23 Wrz 2005, 09:26
|
|
|
Cytat: | Witam! Jeśli chodzi o 16stki to moge polecić Boschman'y 600 5-STAR, są to midbasy (50 - 7,000Hz) z aluminiową membraną RMS chba 100W. Brat ma takie w omedze założone i grają naprawde ładnie, ja też do fiesty takie zamowiłem bo audio robie. Co do tweeterow polecam alphardy |
|
_________________ Fiesta Calypso Sport 1.4i 1994r od 17.03.2005 LPG |
|
|
|
 |
Gardner [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wójas 22 [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Wrz 2005, 01:57
|
|
|
xr2fun napisał/a: | Głośniki kupuje się w sklepie gdzie można je odsłuchać najlepiej z radiem, które będzie montowane + jak kogoś stać to jeszcze wzmacniacz (e). Tylko w taki sposób można dobrać w prymitywny sposób audio. Wyższa szkoła to próby z głośnikami w aucie. Moim zdaniem można zaoszczędzić na radiu ale nigdy na głośnikach. 10" głośniki nigdy nie będą miały basu!!! |
dokładnie najlepiej odsłuchać, koleś ma suba Alphard za 80zł i to tak wymiata, że masakra, moja skrzynia mac audio się kryje, kumpla blaupunkt tak samo nie warto przepłacać za sprzęt droższych firm póki się go nie usłyszy. W drzwi do Fiesty to polecam Alpine 3 drożne albo odseparowane midbasy Hertz-a |
|
|
|
 |
|