| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [Og鏊ny] p造n ch這dniczy barwa br您owa
scorpion69 - 26 Lip 2012, 18:58 Temat postu: [Og鏊ny] p造n ch這dniczy barwa br您owa niedawno mia貫m wyciek z uk豉du ch這dzenia ale jako� powoli dojecha貫m z przerwami do domu. Wymieni貫m zaw鏎 nagrzewnicy i zala貫m na pr鏏� wod�. Silnik si� nie przytar�, nagrzewa si�, wentylator si� w陰cza. Po przejechaniu 60KM woda si� zrobi豉 lekko br您owa.
Czy to normalne? czy trzeba przed wlaniem normalnego p造nu do ch這dnic przep逝ka� jakim� 鈔odkiem czyszcz帷ym ?
Puff - 26 Lip 2012, 19:31
Generalnie nie trzeba, ale jak p造n zbr您owia�, to mo瞠 warto przep逝ka� uk豉d ch這dzenia i zala� potem 鈍ie篡... Przyjdzie gorszy dzie�, co� si� przytka, to silnik zagotujesz...
scorpion69 - 26 Lip 2012, 19:36
| Pufcio napisa�/a: | | Generalnie nie trzeba, ale jak p造n zbr您owia�, to mo瞠 warto przep逝ka� uk豉d ch這dzenia i zala� potem 鈍ie篡... Przyjdzie gorszy dzie�, co� si� przytka, to silnik zagotujesz... |
a p逝kacz mo瞠 by� z firmy K2 czy lepiej prestone b康� STP ?
Puff - 26 Lip 2012, 20:14
Jak u mnie p逝kali z powodu delikatnego nalotu, to po prostu pod陰czyli w篹a i pod wysokim ci郾ieniem zwyk陰 wod� zrobili - a� lecia豉 sama czysta woda. Wystarczy這 w zupe軟o軼i
BuMeL - 26 Lip 2012, 20:19
Tak mi si� przypomnia這, ze ostatnia br您owa woda jak� widzia貫m to jak komu� korek wywali這 i nie maj帷 nic pod r瘯� dola� z ka逝篡
scorpion69 - 26 Lip 2012, 20:32
| Pufcio napisa�/a: | Jak u mnie p逝kali z powodu delikatnego nalotu, to po prostu pod陰czyli w篹a i pod wysokim ci郾ieniem zwyk陰 wod� zrobili - a� lecia豉 sama czysta woda. Wystarczy這 w zupe軟o軼i |
trzeba mie� jeszcze gara� z dost瘼em do wody i pr康u albo koleg� mechanika...
Puff - 26 Lip 2012, 21:03
| Cytat: | trzeba mie� jeszcze gara� z dost瘼em do wody i pr康u albo koleg� mechanika... |
Albo par� z這tych, 瞠by odda� do nie-kolegi mechanika, 瞠by uk豉d przep逝ka�... tak jak ja
scorpion69 - 26 Lip 2012, 21:10
| Pufcio napisa�/a: | Albo par� z這tych, 瞠by odda� do nie-kolegi mechanika, 瞠by uk豉d przep逝ka�... tak jak ja |
no i ja tak robie tyle 瞠 zamiast da� par� z這tych mechaniorkowi za przep逝kanie wod� z kranu kupuj� za par� z這tych 鈔odek czyszcz帷y i przep逝kuje
JoeMix - 26 Lip 2012, 21:16
P造n - woda - p造n to generalnie nie polecane,,, zbr您owia這 Ci od rdzy.
scorpion69 - 26 Lip 2012, 21:21
| JoeMix napisa�/a: | | P造n - woda - p造n to generalnie nie polecane,,, zbr您owia這 Ci od rdzy. |
czyli JoeMix co polecasz tylko nala� na zim� p造n bez przep逝kiwania bo rdza w ch這dnicy ju� si� zacz窸a w瞠ra� albo mimo wszystko przeczy軼i� flushem ch這dnic�? cho� wola豚ym za jaki� czas wymieni� ch這dnic� ni� stosowa� p馧鈔odki...Co Ty na to?
Stunt_Man - 26 Lip 2012, 23:01
| scorpion69 napisa�/a: | | bo rdza w ch這dnicy ju� si� zacz窸a w瞠ra� albo mimo wszystko przeczy軼i� flushem ch這dnic�? |
rdza jest nie w ch這dnicy a w silniku
nic nie r鏏. zlej wode i zalej p造nem
scorpion69 - 27 Lip 2012, 14:24
| JoeMix napisa�/a: | | P造n - woda - p造n to generalnie nie polecane,,, zbr您owia這 Ci od rdzy. |
a jak d逝go mog� je寮zi� z wod� w uk豉dzie? Czy przy d逝窺zej je寮zie na wodzie rdza powi瘯szy si�?
JoeMix - 27 Lip 2012, 19:00
| scorpion69 napisa�/a: | | a jak d逝go mog� je寮zi� z wod� w uk豉dzie? | Do mroz闚? Kiedy to woda zamienia si� w l鏚? | scorpion69 napisa�/a: | | Czy przy d逝窺zej je寮zie na wodzie rdza powi瘯szy si�? | Tak, woda + metal = korozja zazwyczaj,
Dwa, woda z kranu gorsza ni� demineralizowana bo odk豉da si� z niej kamie�,,, jak nie sta� ci� na porz康ny p造n czy te� koncentrat + wspomniana woda, to na lato lepciejszy od wody b璠zie p造n z tzw biedronki, czyli taki w cenie 5 zeta za 5 litr闚,,, wymie� kilka dni z rz璠u wod� na wod� a w ko鎍u zalej jakim� p造nem,,,
scorpion69 - 31 Lip 2012, 20:10
| JoeMix napisa�/a: | | ,, wymie� kilka dni z rz璠u wod� na wod� a w ko鎍u zalej jakim� p造nem,,, |
je寮zi貫m par� dni na wodzie zwyk貫j i wczoraj zala貫m w ko鎍u p造n. Przejecha貫m dzisiaj par� kilometr闚 no i teraz w zbiorniczku /ale pewnie jest wsz璠zie/ wylaz� kamie�, normalnie p豉tki kamienia I teraz nie wiem czy inwestowa� w p逝kank� + nowy p造n albo tak zostawi� ? A jeszcz czy pompa wody jest nap璠zana 豉鎍uchem rozrz康u?
JoeMix - 31 Lip 2012, 21:13
Pompa jest nap璠zana paskiem ale tym co alternator nap璠za,,, no jak by豉 woda to wylaz� kamie� - niepo膨dana rzecz, zlej p造n, od堯w kamie� i zalej z powrotem
scorpion69 - 31 Lip 2012, 21:30
| JoeMix napisa�/a: | | Pompa jest nap璠zana paskiem ale tym co alternator nap璠za,,, |
a czy 瞠by wymieni� pomp� du穎 trzeba rozbiera�?
JoeMix - 1 Sie 2012, 09:33
Esch,,, http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=32668
|
|