Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Problem ze światłami

Bit1 - 12 Kwi 2012, 23:03
Temat postu: [MK3] Problem ze światłami
W skrócie:
padał deszcz i po wyjściu z pracy odpaleniu auta i ustawieniu świateł w pozycji mijania, świecą się tylko światła pozycyjne ale na wskaźnikach zapala się kontrolka od świateł drogowych,
światła drogowe również nie działają po ustawieniu przełącznika na nie nadal świeci kontrolka i światła pozycyjne.

Obstawiam, że to coś z masą pytanie tylko gdzie jej szukać co przeczyścić? Czy może to jednak coś innego z góry dziękuję za pomoc.

diodalodz - 13 Kwi 2012, 22:17

jeśli oba się nie świecą to główna masa w okolicach lamp zdaje się. możesz w ramach partyzantki wziąć przewód i połączyć brązowy przewód we wtyczce żarówki H4 z minusem na akku. Jeśli pojawią się światła mijania to znaczy że musisz szukać urwanej/ugnitej masy pod maską.
Maci3j18 - 14 Kwi 2012, 03:09

Zobacz też czy masz dobrze przymocowana klemę masowa do akumulatora. U mnie tez cyrki działy się ze światłami, pól dnia spędziłem na szukaniu, zobaczyłem ze klema jest luźna, dokręciłem i wszystko wróciło do normy.
Bit1 - 14 Kwi 2012, 18:56

Dzięki za pomoc chłopaki, popatrzę i posprawdzam bo na szczęście po nocy na parkingu rano już śmigał tak jako powinien, ale jak mu się znów zdarzy to będę wiedział gdzie szukać.
JoeMix - 15 Kwi 2012, 12:46

Brak jednej masy w teoretycznie mało ważnym miejscu i naprawdę są niezłe jaja: http://www.fiestaklubpols...p=576197#576197
Bit1 - 15 Kwi 2012, 22:10

JoeMix napisał/a:
Brak jednej masy w teoretycznie mało ważnym miejscu i naprawdę są niezłe jaja: http://www.fiestaklubpols...p=576197#576197

Czyli wskazujesz na masę na zegarach? A gdzie ona się znajduje trzeba licznik wyciągnąć czy to ta masa koło stacyjki gdzieś?

JoeMix - 15 Kwi 2012, 23:26

Podałem jako przykład - u mnie chodziło o masę która jest przykręcona z lewej strony kolumny kierowniczej (z drugiej strony jak stacyjka) i w sumie ta masa od zegarów tak na oko była,,, a cuda się działy,,,