Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - [MK6] 1.3i 60km => WIĘCEJ MOCY

wl0ch - 26 Lip 2009, 19:00
Temat postu: [MK6] 1.3i 60km => WIĘCEJ MOCY
Witam

Jestem posiadaczem Fiesty 1.3 60 km z Niemiec. Na forum odnalazłem taki stary temacik:
KLIK

Autor tego tematu dawno nie zaglądał na forum, dlatego chciałbym poradzić się Was. Czy ta przeróbka jest w ogóle możliwa? i czy może być szkodliwa dla silnika?
Czy trzeba zainwestować w jakieś inne modyfikacje (chłodzenie/rozpórki)?

Może odpowiedzi na te pytania są dla Was oczywiste, ale jestem laikiem w tych sprawach.

Z góry dziękuję za pomoc.

Puff - 26 Lip 2009, 19:54

Nie jest to tuning auta - nie przekraczasz jego nominalnych parametrów, a wręcz odwrotnie - zdejmujesz mu kaganiec. Nie jest to więc szkodliwe w żaden sposób. "Przeróbka" jest oczywiście możliwa. W nic dodatkowo nie trzeba inwestować.
wl0ch - 27 Lip 2009, 18:03

W następnym tygodniu zabiorę się z kumplem za tą przepustnicę i zobaczymy jaka będzie różnica w jeździe.

Po lekturze KLIK nie zamierzam montować filtru stożkowego.

Ciekawi mnie tylko co da ten zabieg z usunięciem ogranicznika pedału gazu, a w szczególności naciągnięciem linki gazu?

aplok - 16 Sie 2009, 22:09

Witam ,
Chciałem się zapytać czy poradziłeś sobie z tą przepustnicą? Ja sprawdzałem w swoim aucie ( kupiony w niemczech) i nie widzę żadnego ogranicznika ,a przepustnica otwiera się tylko do 1/3 .Nic z tego nie rozumiem.No i ten ogranicznik pod pedałem gazu , on jest chyba zgrzewany a nie przykręcany.Jak możesz dać jakieś fotki to by było miło.Pozdrawiam