|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [Mk6] Lampka ostrzegawcza silnika i reset
Luxon - 23 Gru 2008, 09:12 Temat postu: [Mk6] Lampka ostrzegawcza silnika i reset Witam,
Mam mały problemik. Od wczoraj w mojej Fieście nie gaśnie lampka ostrzegawcza silnika. Zamierzam przeprowadzić reset komputera.
Czy ktoś mógłby napisać jak to zrobić w Fieście MK6. Czy wiąże się to z jakimiś problemami "poresetowymi" np. zwiększoną żarłocznością paliwa?
Z góry dziękuję.
Ł
Skfarek - 23 Gru 2008, 15:34
Jak świeci sie lampka MIL to oznacza odnotowanie jakiejś awarii układu silnika, radziłbym podjechać do mechanika/serwisu i zczytać kody by sprawdzić co się dzieje.
Tak informacyjnie : po pięciu czy sześciu zapaleniach jeżeli nie wystąpi znowu błąd odnotowany przez komputer kontrolka zgaśnie sama, informacja o błędzie usuwana jest wówczas z rejestru.
ElGrey - 23 Gru 2008, 18:56
A nie jest to poprostu servis, czyli przekroczenie przebiegu bez wymiany oleju
awilk - 23 Gru 2008, 20:33
Licznik w mk6 tak jak i w mk5 ma cos takiego jak tryb diagnostyczny. Wlacz zaplon i przytrzymaj dluzej przycisk od kasowania przebiegu kilometrow to bedziesz mogl odczytac bledy jakie sa zapamietane. Tu masz linka do mk5 http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=22889
Skfarek - 24 Gru 2008, 01:36
ElGrey napisał/a: | A nie jest to poprostu servis, czyli przekroczenie przebiegu bez wymiany oleju |
KE? A od kiedy jest coś takiego w mk6??????????
WooYownik - 24 Gru 2008, 14:40
Lepiej jechac odczytac bledy, u mnie sie zaswiecila a po dluzszym okresie czasu zgasla, i tak kilka razy zrobila, az wkoncu zaczela sie palic non stop... pojechalem na komputer i wyszlo ze sonda lambda pozegnala sie z tym swiatem ...
ElGrey - 27 Gru 2008, 12:17
Skfarek napisał/a: | ElGrey napisał/a: | A nie jest to poprostu servis, czyli przekroczenie przebiegu bez wymiany oleju |
KE? A od kiedy jest coś takiego w mk6?????????? |
no od 2005 chyba jest bo w serwisie, jak pojechalem zapisac sie na przeglad gwarancyjny to mi zwrocil koles na to uwage ze moze mi sie lampka zaswiecic bo blisko do wyniany oleju
Chyba kitu mi nie wciskal
Skfarek - 28 Gru 2008, 10:47
Luxon ma auto z 2003 r. czyli mk6 a nie mk6,5 tak więc u niego napewno nie ma , a szczerze to w mk6,5 sie nie spotkałęm nigdy
|
|