Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] spryskiwacz tylko na tylna szybe

mimiczek - 21 Sie 2008, 00:25
Temat postu: [MK4] spryskiwacz tylko na tylna szybe
od jakiegos czasu przestalo mi działać spryskiwanie szyby przedniej. tylniej działa normalnie. nie wiem co jest przyczyną i prosze o pomoc. nie potrafie dostac sie takze do tej pompki która podaje plyn do spryskiwaczy.
jedyne co zrobilem to zamienilem wężyki pod maską gdzie je znalazłem i teraz gdy chce spryskac przednia szybe musze wlaczac spryskiwanie tylnej, tylko to troche uciążliwe.

czy mozliwe ze zepsula sie ta pompka skoro spryskiwanie jednej szyby dziala?

wezyki nie sa zatkane. pompka buczy tylko wtedy jakbym chcial spryskac tylna szybe.

Parzych - 21 Sie 2008, 00:45

Może sprawdź kabelki od pompki...
KrystianA - 21 Sie 2008, 02:07
Temat postu: Re: spryskiwacz tylko na tylna szybe
mimiczek napisał/a:
od jakiegos czasu przestalo mi działać spryskiwanie szyby przedniej. tylniej działa normalnie. nie wiem co jest przyczyną i prosze o pomoc. nie potrafie dostac sie takze do tej pompki która podaje plyn do spryskiwaczy.
jedyne co zrobilem to zamienilem wężyki pod maską gdzie je znalazłem i teraz gdy chce spryskac przednia szybe musze wlaczac spryskiwanie tylnej, tylko to troche uciążliwe.

czy mozliwe ze zepsula sie ta pompka skoro spryskiwanie jednej szyby dziala?

wezyki nie sa zatkane. pompka buczy tylko wtedy jakbym chcial spryskac tylna szybe.

możliwa wina przewodów (urwane/wypięły się jakieś), do pompki ew możesz spróbować się dostać zdejmując nodkole :)

o ile u Ciebie w tamtej okolicy jest pompka, w km3 wystarczy w sumie dobrze podnieść autko przy przednim kole kierowcy

niutek85 - 14 Gru 2009, 15:23

dzisiaj zauważyłem że nie działa mi spryskiwacz dolałem płynu a on zaczął wyciekać pod auto ;-( ściągnąłem nadkole ale nie umie znaleźć miejsca wycieku i tu mam pytanie jak jest zamocowany ten zbiornik bo nie umie go wymontować
Puff - 14 Gru 2009, 17:53

niutek85 - przejrzyj mój poradnik - masz tam zdjęcia zbiornika, montaż, demontaż i wszystko inne, co musisz wiedzieć :)
niutek85 - 16 Gru 2009, 18:21

Pufcio - dzięki :hihihi: poradnik bardzo mi pomógł