Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

stozek
Autor Wiadomość
czw-free
[Usunięty]

Wysłany: 18 Lut 2007, 23:39   stozek

No i dzisiaj wymienile, stozek bo stary juz byl tak zasyfiony ze jak wkrecilem autko na max obroty i puscilem gaz to spadala do zera i gasla :) ale po wymianie jest dobrze i szybciej na obroty wchodzi ale mam problem i mam nadzieje ze ktos podsunie mi jakies rozwiazanie
Mianowicie: nie wiem jak w starszych modelach ale jak wiecie mk4 ma czujnik temp. powietrza czy cos takiego i taki wezyk ktory idzie od pokrywy zaworow( dokladnie spod korka wlewu oleju ) czujnik (czy cos tam ) zwane dalej dzyndzmichalem... wraz z tarurka w starym filtrze (tez stozkowym) byly calkiem ciekawie i pomyslowo wmontowane w filtr ( kolo miejsca gdzie rura laczy sie z filtrem poniewaz ze tak powiem dolna czesc fitrla byla gumowa i dziura w filterku nie byla symetruczna bylo na to miejsce a w nowym filtrze jest blacha ale to nie bylby problem ale nie ma miejsca zeby nawiercic otworki z czyjnikiem sobie poradzilem ( wsadzilem do filtra i przez dziure od rury i zalozylem filtr ale nie wiem co zrobic z tym wezykiem. moja propozycja jest taka : zrobic dziurke na wezyk w rurce pomiedzy filtrem a silnikiem. uklad dolotowy wyglada tak filtr -> przeplywomierz (chyba to to ) -> rura dolotowa czy to dobry pomysl ?? czekam na opinie i pozdrawiam

LOY 
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 19 Lut 2007, 00:36   

ten twój czujnik ...(wogóle z tego co czytam masz bardzo czujny silnik :-) ) to odma..mozesz ją puscić ku radosci zielonych pod silnik ..aha pewnie Ciebie zaskocze kierowco rajdówki ale stozki sie okresowo myje ..i znowu są czyste ;-)
PS moja opinia ..to załóz puszkę seryjną filtra -kup dobry papierowy filtr ..twój silnik bedzie miał dłuzsza zywotnosc..spalanie ci spadnie ..moment przesunie na dól a na hamowni najprawdopodobmniej okazałoby się zę odzyskałes jakieś ;'odtuningowane " 2-3 koniki :D ..powaznie tjunerze..zrób taki tuning a szybko mi postawisz piwo z wdzięcznosci za rade ..

zefir 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Piotruś
Wysłany: 19 Lut 2007, 08:28   

dokladnie ja stozek czyszcze co 7 tysi

czw-free
[Usunięty]

Wysłany: 19 Lut 2007, 18:57   czyszczenie

wiem ze sie czysci tylko ze moj byl juz tak zasyfialy ze raczej bym go nie doczyscil poprzedni wlasciciel nie dbal chyba o niego :) a co standard puchy i jakiejs wkladki to pomysle.. dzieki za dobre rady pozdrawiam

Odpowiedz do tematu