Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
17 Kwi 2006, 11:51
Pomozcie w wyborze sprzetu
Autor Wiadomość
nicos
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lip 2005, 10:16   Pomozcie w wyborze sprzetu

Witam,jestem od niedawna posiadaczem fiesty i chcialbym wzbogacic ja o jakis fajny sprzet grajacy. co byscie polecali w sredniej cenie. na jakie firmy zwrocic uwage? w polke pasowalyby i czy bylyby dobre elipsy aby basu troche bylo?? doradzcie. radio jakiej firmy jest dobre??pozdrawiam

cinot
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lip 2005, 10:49   

Z radyjek to polecam PIONEERA ( prtaktycznie większość model na przykład ten jest bardzo dobry http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56727827 mam takietgo w aucie służbowym i sprawuje się świetne.

Skoro piszesz że chcesz bas z półki to wnioskujęże nie zamierzasz kupowaćsubwoofera.
Z elips to poleciłbym te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56811403 może cena nie jest najniżsa, ale sąnaprawdęświetne i grają ładnie, bez sztucznego podbijania dźwięków, mocny bas, miękka średnica i dobrze kontrolowane soiprany ( kolega ma takowe w polonezie)

I pewnie chciałbyś jeszcze cośw przednie drzwi, bez przeróbek wejdąci 13 na przykłąd takie jak te
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56565137

Jak to podsumować to wyjdzie coś koło 1200 złotych i nie dziw się bo to nie jest dużo w materii car audi, a sądzęże taki zestaw by ci się spodobał, choć musisz udać się po prostu do salonu car audio( tylko nie idz do supoermarketu i nie czukiereczek głośników ze ściany to nic nie daje, tyle ci to da że sprawdzisz czy działają ;) ) Musisz sam posłuchaći dobrać sprzęt pod swój gust, aczkolwiek to radio co ci poleciłem możesz brać w ciemno, największy wpływ na dźwięk majązazwyczaj głośniki.

Jesli chcesz subwoofer i wzmacniacz to koszty dość znacznie mogąwzroznmąc. Określ sięczy będziesz teższukał tych komponentów to będziemy myślećdalej pozdraiwam

Domino
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lip 2005, 11:00   

Nie pchaj sie w tego PIONEERA co proponuje cinot w tej samej cenie masz KENWOOD'a
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57647619 naprawde fajne radyjko (co do reszty nie mam zastrzeźeń), ale jak to sie mówi ostateczna decyzja co wybierzesz należy do ciebie :)

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lip 2005, 13:30   

a cos tanszego z elips??radyjko fajne. elipsy dadza dobry bass?na poczatek zamierzam kupic elipsy na polke aby miec troche wiekszy bas pozniej tube i wzmaka. elipsy i te glosniki w drzwiach podpiete bez wzmaka do radia beda dobrze graly?dobre sa elipsy magnat power bull 693?

cinot
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lip 2005, 22:05   

Domino widzęże podałeśkenwooda, a ja podałem pionka z tego powodu, że mam miłe wspomnienia, a kenwoody jak dla mnie ( moja opinia) majązbut hmmmm ,,odpustowy wygląd) zresztą decyzja należy do nico s-a od czegośzacząc musi, więc teraz musimy go jako0śprzekonaćdo pionka lub kena ;)

Hmm co do elips to nie wiem czy jest semns kupowac tansze, ja podalem cilink do tych, bo mialem przyjemnosc z nimi obcowac dosc dlugo i sąsuuuperaśne, a jak chcesz koniecznie bas z elips to te nawet go posiadaja, choićwiesz subwoffer to jednak optymalne rozwiazanie

Kurtus
[Usunięty]

Wysłany: 17 Lip 2005, 23:44   

cinot napisał/a:
Domino widzęże podałeśkenwooda, a ja podałem pionka z tego powodu, że mam miłe wspomnienia, a kenwoody jak dla mnie ( moja opinia) majązbut hmmmm ,,odpustowy wygląd) zresztą decyzja należy do nico s-a od czegośzacząc musi, więc teraz musimy go jako0śprzekonaćdo pionka lub kena ;)

Hmm co do elips to nie wiem czy jest semns kupowac tansze, ja podalem cilink do tych, bo mialem przyjemnosc z nimi obcowac dosc dlugo i sąsuuuperaśne, a jak chcesz koniecznie bas z elips to te nawet go posiadaja, choićwiesz subwoffer to jednak optymalne rozwiazanie

oj tak z kenłódami to sie zgadzam,wygladaja jak z plasiku robione przez najtanszego chinczyka za porcje ryżu ;D

Co do basu z 6x9 to konkretow nie uzyskasz malym nakladem kosztow,jezeli nie masz kaski to kup juz te magnaty o ktorych pisales albo doloz 80 zl i kup hertze elipsy.

Pruducenci zatrzymali sie w tworzeniu profesjonalnych 6x9 i robia raczej klase srednią a wieksza wage przykladaja do tworzenia corazto idealniejszych 165mm i podobnych ,wiec poki co jedne z lepszych 6x9 na swiecie to JBL decade i mozna je wyrwac w uzywce za 500 zl

Domino
[Usunięty]

Wysłany: 18 Lip 2005, 12:57   

Słuchajcie !!! jak patrze na tego Piona to poważnie zbiera mnie na wymioty (co w nim jest takiego fajnego z wyglądu ?? w porównaniu do tego kena to ten pion to jakieś nieporozumienie) Ale wygląd tutaj przecież nie ma priorytetowego znaczenia, liczy sie przede wszystkim jakość. Nie twierdze że ten pionierek jest zły ale ja bym bym go raczej nie kupił. Sam mam kenwood'a lecz troszke innego i jestem bardzo zadowolony.

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 18 Lip 2005, 14:02   

a co myslicie o tych tanich radyjkach z allegro za 300zl na mp3:)?magnaty elipsy dobre sa?

Piesek 

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wysłany: 18 Lip 2005, 14:40   

I widzisz taka rozmowa jest z Tobą jak prawiez każdym nowym. Piszesz że mamy Ci pomuc w wyboże sprzętu i wogule, a nawet niepowiesz jaką gotówką dysponujesz. I napewno nikt niebędzie Ci chciał pomuc w wyborze radia typu "NO NAME" bądz tym podobnych, bo nikt nikogo tu na maliny niepcha :1xf:

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 18 Lip 2005, 15:04   

na radio okolo 600zl, na glosniki elipsy okolo 200zl jak nrazie moze troche wiecej na elipsy, musze zobaczyc po wyplacie. a jak wyglada sprawa tuby warto montowac jesli beda elipsy z tylu?jaki wmak tani bylby dobry pod tube?

Piesek 

Wysłany: 18 Lip 2005, 15:53   

Tube warto! Albo jeszcze lepiej skrzynke :) Naprawde jest ogromna różnica :)

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 18 Lip 2005, 21:54   

a jaka roznica miedzy tuba a skrzynka bo tak naprawde to nie wiem i jaka jest cena takowych:)?ale jesli sie planuje tube lub skrzynie w bagazniku to warto elipsy na polke dawac??

trzeci 
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Artur
Wysłany: 18 Lip 2005, 22:11   

Zacznij pomału i stopniowo.
Za swoje 800 czy 1000 PLN kup sobie radyjko (Pionek , Kenwood) z mp3 i odseparowany zestaw na przód.
Midibasy w drzwi ( i to od razu zrób sobie 16-ki) i cykacze w słupki lub lusterka. Przy wyborze głośników kieruj się tym co proponują chłopaki i swoimi mozliwościami finansowymi. Bo na górną półkę i tak Cię nie stać niestety.
A tyłem zajmij się pózniej.(tuba , skrzynia) Najpierw niech gra orkiestra z przodu.
I tak gwarantuje Ci że będziesz usatysfakcjonowany :)
Oczywiście nie zapomnij o wygłuszeniu drzwi matą.
Pozdro ...

RKRman 

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Silnik: 1.6i/104KM
Wysłany: 19 Lip 2005, 01:09   sprzęt

HEJ :P

.....nikt nie pisał o Clarionach i Alpinach - za ok 600 zł można już złapać przyzwoitą używke tych firm - generalnie dysponują b.dobrą korekcją dzwięku ..zależy czy chcesz zestaw "jakościowy " czy "głośnościowy "...Pionier to sprawdzone końcówki mocy - jesli nie będziesz planował wzmaka zewnętrznego......
pytałeś o Magnata - już kilka razy chwaliłem tą firme - jakość do ceny wychodzi bardzo dobrze w ich wydaniu....( zapytaj Szopice - obecnie ma tylną półke z elipsami tej firmy ok 160 pln ) ...wzmacniacze zewnętrzne to też spora gromadka od tego producenta dostępna na rynku po przystępnych cenach ( 300-400 pln )
Jeśli moge doradzić - nie przesadzaj z bajerami w radyjku bo i tak sporo z nich zazwyczaj nie wykożystasz.........moja rada to ..................posłuchaj Artura - Trzeciego :ok: ...wie co mówi......porządny zestaw odseparowany na przód 500-800 pln + radyjko ok 500 pln....na początek przygody CAR-Audio na pewno wystarczy...................masz czas później rozbudujesz zestaw ......

POZDRAWIAM ;-) góral.....Clarion-Pyle-Canton-Intertechnik = jed .sterująca - wzmak zew. - trójdrożny zestaw przedni - skrzynka SUB

.....jest nieźle :P

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 19 Lip 2005, 10:26   

awiec te magnaciki sa dobre za ta cene tak?wiec z tego co rozumiem pierw kupic radyjko i jakis sprzet w drzwi?w drzwiach mam wstawione pionery 30w w rms.sa to 10cm,w jaki sposob mozna wstawic 13 lub 16 w drzwi i czy to ma sens?jak sie wyglusza drzwi?

cinot
[Usunięty]

Wysłany: 19 Lip 2005, 11:55   Re: sprzęt

piotr-RKRmann napisał/a:
HEJ :P

"...Pionier to sprawdzone końcówki mocy - jesli nie będziesz planował wzmaka zewnętrznego......
:P

I dlatego teżpoleciłem mu Pioneer bo te końcówki mocy na MOSFECIE naprawdędają radę, a nie pisał nic o wzmaku

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 19 Lip 2005, 12:07   

a jak to wyglada z clarionem,slyszlame ze jest to radio klasy alpine. zaczynac car audio od dobrego radia prawda pozniej dobierac sobie dalej?

trzeci 
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Artur
Wysłany: 19 Lip 2005, 19:20   

nicos napisał/a:
a jak to wyglada z clarionem,slyszlame ze jest to radio klasy alpine. zaczynac car audio od dobrego radia prawda pozniej dobierac sobie dalej?

Tak możesz zacząć w ten w ten sposób.
A Clarion i Alpine to marka sama w sobie :) Choć pewnie niektórzy wybraliby coś innego, jak wspomniane już Pioneer i Kenwood.
Za tą kasę którą masz , zrobiłbym sobie przód i jestem przekonany że grałby pięknie i zadawalająco dla mnie.
Ale jeśli chcesz zostać audiofilem ze sprzętem za kilka tysięcy PLN, to kup sobie najpierw radio z górnej półki a potem po kolei : przód , wzmak , tuba/skrzynia.
Pozdro ...

Piesek 

Wysłany: 19 Lip 2005, 20:38   

kup se taki wzmacniacz:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57715717
sorka ale niemogłem się powstrzymać :P

nicos
[Usunięty]

Wysłany: 19 Lip 2005, 22:15   

nad tym wzmakiem myslalem:)lecz dopiero jak jutro wygram w totka 7baniek:):) trzeci planuje kupic radyjko,jutro ide szukac a glosniki elipsy na tyl magnat cena u mnie w media 169zl 70w w rms. przod narazie zostawie mam w nim 30w rms pioneer. dobrze bedzie? te elipsy dobrze graja ??moze ktos je ma lub slyszal.

Odpowiedz do tematu