Przesunięty przez: szynszyl 1 Lis 2008, 20:19 |
Elektryczne szyby...strasznie wolno chodzą..co zrobić? |
Autor |
Wiadomość |
Danio

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
|
Wysłany: 29 Cze 2005, 12:44 Elektryczne szyby...strasznie wolno chodzą..co zrobić?
|
|
|
mam takie pytanie: Jak Wam chodza elektrycznie otwierane szyby? bo mnie strasznie wolno ...odsuwają sie szybciej ale zamykanie to tragizm..da sie to jakoś poprawić? bo jak patrzę w innych autach to chwilka i gotowe a tu to tragizm....czekam i czekam...no chyba że to tak ma być to trudno...jeśli możecie ..pomóżcie |
_________________ Dobra Fiesta nie jest zła
 |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 29 Cze 2005, 12:55
|
|
|
spadek napiecia zobacz ze jak odpalisz silnik chodza szybciej tak samo mam |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
bash [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Cze 2005, 13:21
|
|
|
1. spadek napiecia (Zasniedziale przewody, ukruszony przewod, zly styk na kostce w peszlu w drzwiach, kiepska masa) - zdiagnozowac przykladajac napiecie bezposrednio do mechanizmu wykonawczego
2. opory na prowadnicach
obydwie drogi wymagaja zdjecia tapicera i spojrzenia co jest nie tak wewnatrz drzwi, wiec do dziela |
Ostatnio zmieniony przez bash 29 Cze 2005, 13:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
NiceGuy [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Cze 2005, 13:21
|
|
|
A moje chodza tak samo przy zapalonym jak przy zgaszonym. I to calkiem szybko.
Prawa troszke zwalnia czasem i ciezko jej idzie zamykanie ale to raczej jest spowodowane tym ze trzeba prowadnice i uszczelki posmarowac i poczyscic. |
|
|
|
 |
Danio

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
|
Wysłany: 29 Cze 2005, 14:32
|
|
|
Mafios napisał/a: | spadek napiecia zobacz ze jak odpalisz silnik chodza szybciej tak samo mam |
ale ja mówię o sytuacji przy odpalonym silniku ...dobra rozbiorę to i popatrzę |
_________________ Dobra Fiesta nie jest zła
 |
|
|
|
 |
kristofer
Klubowicz

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 3 Lip 2005, 14:44
|
|
|
jak kupiłem fiestę to ledwo się podnosiły - opory na prowadnicach i jeszcze przestawiłem troszkę w miejscu gdzie linka przymocowana jest do okna (takie dwie śruby) - różnica kolosalna |
_________________ CHCESZ KUPIĆ NOWEGO FORDA?
PRACUJĘ W SALONIE FORDA - SPRZEDAJĘ NOWE SAMOCHODY
tel. 605 23 08 43
tel. 600 85 07 43
e-mail: kmichalak@rewo.pl |
|
|
|
 |
Robert - Kojot [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lip 2005, 02:23
|
|
|
heh, mnie też sie powoli ruszają, a jak dwie na raz chcem pojechać to już wogule masakra. aha, i jak wciskam przyciska to kontrolki przygasają. i jak sie zamknie szybe i trzyma dalej przycisk to jeszcze bardziej cała decha przygasa i obrotomierz podchodzi o jakieś 800 obr. do góry (sam obrotomierz, nie obroty silnika) da sie coś z tym zrobić ? |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 10 Lip 2005, 02:30
|
|
|
Robert - Kojot napisał/a: | heh, mnie też sie powoli ruszają, a jak dwie na raz chcem pojechać to już wogule masakra. aha, i jak wciskam przyciska to kontrolki przygasają. i jak sie zamknie szybe i trzyma dalej przycisk to jeszcze bardziej cała decha przygasa i obrotomierz podchodzi o jakieś 800 obr. do góry (sam obrotomierz, nie obroty silnika) da sie coś z tym zrobić ? |
tak - wyciągnąć i sprawdzić jak jeest ułożona linka na prowadnicach bo coś mi sie zdaje ze jest kiepsko ułożona i stawia za duży opór dla silniczka.... |
|
 |
WRiTTeR
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CLX
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 16 Lip 2005, 16:44
|
|
|
u mnie to samo, lewe spoko ale prawej stronie to ręcznie trzeba bylo pamagac sie zamykac nieraz, chcialem to naprawic i zjebałem 2 przełączniki do ponoszenia i opuszczania, dobrze ze chociaz lewa strona dziala bo w te upały...
a propos nie ma ktos przełacznikow na opych!? chociaz jednego te co sa montowane nad glosnikami w kieszeni bocznej drzwi |
_________________ -=FrAkCjA BYDGOSZCZ=-
Kurde ta Emilka mi wszystkie wyrazy pozabierała!
Kiedyś MK3 1992 1.4i 71 kM; Obecnie:
VW GIII 1992 1,9 GTD 75 kM;
VW T4 1999 2,5 TDi 102 kM;
Octavia L&K 2001 1,8 20V Turbo 160 kM; |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.