Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
1 Lis 2008, 20:19
centalny zamek ...
Autor Wiadomość
Mafios 
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
Wysłany: 20 Cze 2005, 09:51   centalny zamek ...

hello zalozylem orginalny central do fiesty i moj problem wyglada nastepujacy chce zeby on sie otwieral z pilota mam alarm wlasnie z taka centralka tylko jak tutaj sie podpiac do orginalnej instalacji w fiescie ?

adamuus
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2005, 07:12   

mafiosek neonowka i jedziesz z koksem. znaczy otwierasz i zamykasz centralny. jak sie zaswieci w ktoryms momencie to juz jestes w domu.
a jak nie dasz rady to wpadnij do mnie.

Mafios 
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
Wysłany: 21 Cze 2005, 08:06   

ktora kable od centralki pilota sa to ja wiem ale gdzie je podlaczyc w ta instalacje od centrala

adamuus
[Usunięty]

Wysłany: 21 Cze 2005, 22:36   

no to tez ci pisze jak masz to zrobic.
znajdz wiazke kabli od centralnego i np. najpierw neonowka sprawdzaj po kolei te kable zamykajac centralny. w momencie kiedy ci sie neonka zaswieci to masz kabel odpowiadajacy za zamykanie i w niego wpinasz zamykanie z alarmu. z otwieraniem robisz tak samo bierzesz kabel otwierasz jesli nie zaswieci sie neonka to nastepny i tak do momentu kiedy go znajdziesz.

Rafal
[Usunięty]

Wysłany: 22 Cze 2005, 00:09   

Ja ostatnio u siebie centralny montowalem. i u mnie np. z centralki wychodza dwa przewody ktore sie podpina do dwuch minusow alarmu i wuwczas wraz z uzbrojeniem alarmu zamykaja sie drzwi. Wiec u ciebie pewnie bedzie podobnie ze z centralki od centralnego zamka powinny wychodzic przewodu do alarmu.
Powodzenia

ravnet 

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.1i/50KM
Wysłany: 22 Cze 2005, 01:17   

Więc i ja dodam swoje trzy grosze... :i:

Nie bardzo wiem jaki masz centalny (chodzi mi o sterowanie ale to się da oblukać),
pierwsza sprawa z tego co wiem są dwa rodzaje sterowania centralnym zamkiem (nie licząc centralnych o sterowaniu pneumatycznym). Znalazłem ich schemaciki teraz trzeba obbadać ile idzie kabli z drzwi (po tym się będzie można zorientować który to rodzaj).
Ja zakładałemcoś podobnego do sterownika MINISTER ze schematu, drugi rodzaj jest chyba mniej popularny.
Następnie trzeba namierzyć centralke od centralnego i podłączyć się do niej. Z tego co zauważyłem to sterowanie może być plusem lub minusem (w fordach stosowali oba). I w razie czego zastosować przekaźniki (np. gdyby centralny sterowany był minusem a alarm podawał plus). Przydało by się sprawdzić ile centralny będzie prądu pobierać bo alarm zazwyczaj daje sygnał 300mA więc łatwo można go spalić w takim przypadku pozostaje zastosowanie przekaźników.
Gdyby centalny niemiał centralki i był sterowany np. dwoma masterami (które jakąś psełdo centralkę w sobie posiadają - to wyczytałem i nie jestem do tego pewny czy takie coś istnieje) trzeba dokupić sterownik centralnego (pewnie nie więcej niż 20zł) lub zrobić z przekaźników.
Alarm powinien posiadać dwa kabelki do sterowania centralnym, jeden na zamykanie a drugi na otwieranie, jak masz instrukcję to powinien być schemacik.
Znalazłem jeszcze opis Sterowanie zdalne w fabrycznym centralnym zamku w Mondeo MkI w którym gościu opisuje dokładnie podłączenie, wprawdze to nie fiesta ale zawsze ford.

I jeszcze 1 schemacik do centralnego

Pewnie o czymś zapomniałem, jak sobie przypomnie to dopisze.
Pozdrawiam

KoRcZuS
[Usunięty]

Wysłany: 10 Lip 2005, 22:01   

Witam mam troche dziwne problemy z centralnym, a w zasadzie ze sterowaniem pilotem, dzis w poludnie ok 12 ide sobie do autka, chce otworzyc pilotem i pipka nie dziala. Zdarzylo mi sie to juz wczesniej tez. Przez caly dzien pilot nie chodzil. Wieczorem jak wychodzilem z psem poszedlem jeszcze raz sprawdzic i wzialem ze soba jeszcze dodatkowego pilota by sprawdzic czy to wina baterii czy nie... Obydwa piloty dzialaja pieknie, z 20 metrow bez problemu otwieraja i zamykaja... czy ktos mi moze wyjasnic o co w tym chodzi? Moze ktos ma podobne problemy. Dodam tylko ze centralny mam uniwersalny z allegro, nie oryginalny fordowski... pozdrawiam!

Intruder
[Usunięty]

Wysłany: 14 Lip 2005, 13:17   

A czy pilot steruje samym zamkiem czy alarmem ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi