|
Rurka łączącą wlew paliwa z bakiem 1.4 benzyna 2002 |
Autor |
Wiadomość |
Domaniu
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: CL
Silnik: 1.4i/75KM
|
Wysłany: 5 Wrz 2023, 12:07 Rurka łączącą wlew paliwa z bakiem 1.4 benzyna 2002
|
|
|
Witam
Jak w temacie. Chodzi o wlew paliwa z rurkami które idą do baku. Są skorodowane przez co ucieka paliwo.
Nigdzie nie mogę czegoś takiego kupić. Czy może ktoś z was ma takie ustrojstwo, bądź czy pasuje podobna od innego modelu.
Dziękuję.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kamoji
Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.4i16V/80KM
Imię: Kacper
|
Wysłany: 31 Paź 2024, 14:51
|
|
|
Z tym jest ciężko, wiem, że pisałeś ponad rok temu i możliwe że już sobie jakoś poradziłeś z tym problemem, ale odpowiem, może innym to coś da.
Sam niedawno (na początku tego roku) musiałem wymienić ten element. Wraz z mechanikiem szukaliśmy przez dwa miesiące tego elementu, jak był to bardzo drogi, albo tani, ale w mizernym stanie. Wreszcie uzgodniliśmy z mechanikiem, by on spróbował porzeźbić, dobrał odpowiednią rurkę (wyprofilował) i resztę części, ale miał problemy, albo raczej wątpliwości, czy to jak by on to zmontował, to czy by się trzymało, albo jak długo, więc oddał wsjo jakiemuś znajomemu tokarzowi, który ładnie wszystko połączył, by z czasem nic się nie odłączyło (miałem to w rękach, wyglądało solidnie), a później mój mechanik zamontował w aucie, jeżdżę do teraz (już pół roku) i żadnych wycieków.
Proponuję to robić każdemu, kto nie chce wydać masy pieniędzy na oryginał, o który trudno i jest drogi, albo bawić się w używke, która może po niedługim czasie też gdzieś skorodować.
Ale musicie mieć jakiegoś dobrego/kompetentnego mechanika. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|