Problem z prędkościomierzem i drogomierzem |
Autor |
Wiadomość |
Marcin316
Wersja: C
Silnik: 1.3i/70KM
|
Wysłany: 10 Kwi 2016, 08:20 Problem z prędkościomierzem i drogomierzem
|
|
|
Witam
Posiadam Forda Fiestę z 2003 roku. Po wymianie przedniego koło, wyzerował mi się drogomierz - zamiast stanu licznika są jedynie kreski. Prędkościomierz też nie działa. Nawet jakbym przypadkowo wyzerował drogomierz to przecież licznik prędkosci powinien działać. Próbowałem kręcić tymi dwoma pokrętłami przy zegarze sądząc, że się coś zablokowało, ale bez rezultatu. Nie mam pojęcia skąd ta awaria. Musiałem coś przypadkowo wyłączyć. Byłbym wdzięczny za jakieś sugestię, co może być przyczyną tej dziwnej awarii. |
|
|
|
 |
PitrekScarbra
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 16 Lut 2017, 23:43 Re: Problem z prędkościomierzem i drogomierzem
|
|
|
Marcin316 napisał/a: | Witam
Posiadam Forda Fiestę z 2003 roku. Po wymianie przedniego koło, wyzerował mi się drogomierz - zamiast stanu licznika są jedynie kreski. Prędkościomierz też nie działa. Nawet jakbym przypadkowo wyzerował drogomierz to przecież licznik prędkosci powinien działać. Próbowałem kręcić tymi dwoma pokrętłami przy zegarze sądząc, że się coś zablokowało, ale bez rezultatu. Nie mam pojęcia skąd ta awaria. Musiałem coś przypadkowo wyłączyć. Byłbym wdzięczny za jakieś sugestię, co może być przyczyną tej dziwnej awarii. |
Podepne sie pod pytanie ja kupilem dzis forda i nie mam drogomierza ani predkosciomierza dodam tez ze na wstecznym nie mam swiatla i nie wiem co zrobic nie przejdzie mi przegladu z tym a mieszkam w UK tu troche gorzej z tym żeby sie udalo bo w lape nie biorą.
Nie wiem te gdzie w tym aucie sa bezpieczniki bo cos pogzebalem i podobno bezpiecznik poszedl. |
|
|
|
 |
slawomirro
Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6Duratec 100KM
|
Wysłany: 17 Lut 2017, 11:23 Re: Problem z prędkościomierzem i drogomierzem
|
|
|
[quote="PitrekScarbra"] Marcin316 napisał/a: |
Nie wiem te gdzie w tym aucie sa bezpieczniki bo cos pogzebalem i podobno bezpiecznik poszedl. |
wpisz w google instrukcja ford fiestaV i przeczytaj pdf z instrukcją. |
|
|
|
 |
PitrekScarbra
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 28 Lut 2017, 03:47 Re: Problem z prędkościomierzem i drogomierzem
|
|
|
[quote="slawomirro"] PitrekScarbra napisał/a: | Marcin316 napisał/a: |
wpisz w google instrukcja ford fiestaV i przeczytaj pdf z instrukcją. |
Bezpieczniki odnalezione i mam nadzieje jutro problem zostanie rozwiazany, po diagnozie brak komunikacji ze sterownikiem abs i wypadalo by wymienic pompe mam druga i zobaczymy jutro jakie wyniki po wymianie. Nadzieja matka glupich powiadaja ale jak sie nie uda to fiescina idzie na czesci bo nie przejdzie bez tego w uk przegladu :/ |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.