Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
17 Kwi 2006, 11:51
Zmieniarki CD
Autor Wiadomość
Cino
[Usunięty]

Wysłany: 29 Lip 2005, 10:07   Zmieniarki CD

Czy spotkał się ktos kiedys z działającą mu zmieniarką innej firmy niz jest RO ??
POsiadam jakies starsze radio Grundiga z możliwoścą podłaćzenia zmieniarki, nawet styłu w bagazniku posiadam juz owy kabel do podłąćzenia. Jak to z tymi zmieniarkami juz jest??
Ostatnio zmieniony przez Cino 29 Lip 2005, 13:18, w całości zmieniany 1 raz  

Raffi13 

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Wysłany: 29 Lip 2005, 10:58   

nie rozumiem zbytno tego postu. O firmie RO w ogóle nie słyszałem. Producentów zmieniarek jest jek "mrówków" :hahaha: np. Blaupunkt, alpine, clarion, panasonic, sony, philips, itd, itp. Skoro masz już kabelek w smochodzie i wyjście w radiu to wystarczy dobrać do tegop zmieniarkę. Najprawdopodobniej przypasi tylko zmieniarka Grundiga, choć pewny nie jestem. Producenci zmieniarek mają od zaje... (dużo) różnych standardów kabli. Musiałbys się rozejrzeć i dobrać taki pasujący, ale grundigi napewno przypasują.
Pozdrawiam

Ketchup87
[Usunięty]

Wysłany: 29 Lip 2005, 13:31   Re: Zmieniarki CD

Cino napisał/a:
Czy spotkał się ktos kiedys z działającą mu zmieniarką innej firmy niz jest RO ??

A spotkał się ktoś ze zmianiarką firmy RO :he:

Raffi13 dobrze mówi, standardów wtyczek jest jak nasr.. znaczy bardzo wiele.Nic nie stoi na przeszkodzie, aby znając pinout zmienić wtyczkę na kablu, tak, żeby pasowała do innej zmieniarki gdyby nie to... że ciężko dostać takie wtyczki... Więc rozglądaj się za Grundigiem

Pozdrawiam

Raffi13 

Wysłany: 29 Lip 2005, 13:58   Re: Zmieniarki CD

Ketchup87 napisał/a:
Cino napisał/a:

Raffi13 dobrze mówi, standardów wtyczek jest jak nasr.. znaczy bardzo wiele.Nic nie stoi na przeszkodzie, aby znając pinout zmienić wtyczkę na kablu, tak, żeby pasowała do innej zmieniarki gdyby nie to... że ciężko dostać takie wtyczki... Więc rozglądaj się za Grundigiem

Pozdrawiam

Nie zawsze wystarczy podmienic piny na inną wtyczkę. Co więcej bardzo rzadko sie zdarza że to zadziała. Producenci oprócz tego że robia przerózne wtyczki to również wymyślaja przerózne systemy sterowania zmieniarkami. więc dlatego zamiana inów może nic nie dac bo sygnał play np. w zmieniarce sony może w zmieniarce np. blaupunkt w ogóle nie znany lub akurat się trafi że to będzie stop. Czyli ile standardów wtyczek tyle samo (albo i więcej) systemów sterowania.

Pozdrawiam

Ketchup87
[Usunięty]

Wysłany: 29 Lip 2005, 14:05   

Kumpel przerabiał zmieniarkę z Audi A8 do Pioneera i działała. To jedyny znany mi przypadek więc skoro mówisz, że nie zawsze to pewnie tak jest.

Cino
[Usunięty]

Wysłany: 29 Lip 2005, 14:28   Re: Zmieniarki CD

Ketchup87 napisał/a:
Cino napisał/a:

Raffi13 dobrze mówi,

Juz Ci wyjaśniam- RO = Radio Odtwarzacz :) Pozdrawiam

Ketchup87
[Usunięty]

Wysłany: 29 Lip 2005, 14:42   

O kurcze ale siara. To ja już pójdę bo ten tego... zostawiłem żelazko na gazie... :ups:

Raffi13 

Wysłany: 29 Lip 2005, 15:05   Re: Zmieniarki CD

Cino napisał/a:
Ketchup87 napisał/a:
Cino napisał/a:

Raffi13 dobrze mówi,

Juz Ci wyjaśniam- RO = Radio Odtwarzacz :) Pozdrawiam

Nie mogłeś tak od razu???? :hahaha: :hahaha:

Zresztą i tak nasze posty chyba troszkę ci rozjaśniły sprawę bo sami z ketchupem doszliśmy do tego tematu :hahaha:

Pozdrawiam

Joseph
[Usunięty]

Wysłany: 30 Sie 2005, 19:28   

A może miast szukać zmieniarki za parę setek - kupisz sobie RO z MP3 ???
Taniej , wygodniej a co najważniejsze pojemność zbliżona , jakość podobna ! he he he !
Pozdrawiam !

Joseph
[Usunięty]

Wysłany: 30 Sie 2005, 19:28   

:ups:

Cino
[Usunięty]

Wysłany: 30 Sie 2005, 20:05   

Tak też chyba zrobie :) ale okazyjna zmieniarką nie pogardziłbym

Joseph
[Usunięty]

Wysłany: 30 Sie 2005, 20:18   

I prawidłowo !
Mam kolesi ze sprzętem Soniaka czy Blaupunkta (nie mówię rzecz jasna o HI-END he he he), i uwierz mi ale jazda po dziurach uniemożliwia odsłuch ścieżek na Cd ! A ja jadę nawet 10 km po bruku (do tego z ubytkami) z prędkością 80 km/h
i odtwarzacz za 199 złociszy leci idealnie !!! :lol:
pozdrawiam

Kurtus
[Usunięty]

Wysłany: 30 Sie 2005, 23:33   

Joseph napisał/a:
I prawidłowo !
Mam kolesi ze sprzętem Soniaka czy Blaupunkta (nie mówię rzecz jasna o HI-END he he he), i uwierz mi ale jazda po dziurach uniemożliwia odsłuch ścieżek na Cd ! A ja jadę nawet 10 km po bruku (do tego z ubytkami) z prędkością 80 km/h
pozdrawiam

gorzej z jakościa odtwarzacza za 199zl z mp3 :)

mi jakos nie skacze cd,a jezeli juz to musi byc duzy pal na drodze,albo jak kogos potrące,nie wspomne juz o tym ze mam obnizony sztywny zawias i niski profil opon.

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 31 Sie 2005, 00:01   

Kurtus napisał/a:
Joseph napisał/a:
I prawidłowo !
pozdrawiam

gorzej z jakościa odtwarzacza za 199zl z mp3 :)

mi jakos nie skacze cd,a jezeli juz to musi byc duzy pal na drodze,albo jak kogos potrące,nie wspomne juz o tym ze mam obnizony sztywny zawias i niski profil opon.

Z tym skakaniem to chyba zalezy od tego jak bardzo radio jest wyeksploatowane.
Mialem Forda 6000 nówka i prawie wogóle nie skakało - jak wpadalem w taką dziure ze az mnie zabolało (a co dopiero auto musiało czuc) to zdarzał sie przeskok.
W Blaupunkcie jeszcze nie przeskoczyło ani razu (ale tez nie wpadam w dziury specjalnie... zobaczymy co bedzie po zimie, w tedy nieda sie wszystkich slalomem ominac hehe)

Ketchup87
[Usunięty]

Wysłany: 31 Sie 2005, 11:09   

W autku ojca mam radyjko Lenco z mp3. Gra zdecydowanie zadowalająco, potrzeba długiej serii dziur, żeby sie zaciął. Uważam, że tanie radio z mp3 to najlepsze wyjście z sytuacji. Chciałem pokazać na co poluję, ale aukcja się skończyła. Chodziło o radyjko Lenco z portem usb, czytnikiem kart mmc/sd i odtwarzaczem cd mp3/wma za 250zł. Moim zdaniem lepsza oferta od zmieniarki.

Odpowiedz do tematu