| Bębny i okładziny - min wymiary | 

| Autor | Wiadomość | 

| spiochu   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Trend
 Silnik: 1.4Duratec/96KM
 Imię: Piotr

| 

|  Wysłany: 11 Kwi 2016,  10:07   Bębny i okładziny - min wymiary |   
 |  
               | 
 |  
               | Czy ktoś się orientuje jakie są minimalne wymiary bębna i okładzin? 
 Mam zadanie od żony pomalować zaciski i bębny i tył jest mocno skorodowany. Do tego nalatane 140kkm. Myślałem, że wymienię ale jak zobaczyłem ceny to trochę oprzytomniałem

Wysłane z telefonu
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| wojtekpl   
 Model: Ford Fiesta Mk7`13

| 

|  Wysłany: 11 Kwi 2016,  19:52   Bębny i okładziny - min wymiary |   
 |  
               | 
 |  
               | Skorodowane pewnie po wierzchu. Zdjąć, zobaczyć jaki duży rant, ale pewnie wystarczy wymienić szczęki. W razie jakby co, na allegro są po 70/szt, na zdjęciach jak prawie nowe - sprzedawca z Turka. |  
				| _________________ Trend, GoldX; Copper Pulse; 1,4i LPG
 Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| spiochu   
 Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Imię: Piotr

| 

|  Wysłany: 13 Kwi 2016,  19:16   Bębny i okładziny - min wymiary |   
 |  
               | 
 |  
               | Częściowo mogę sobie odpowiedzieć. Na bębnach jest napis "max din 201,5mm". Jeśli dobrze rozumiem, odnosi się to do średnicy wewnętrznej. U mnie było około 200 mm więc jeszcze dużo czasu zostało. Zaciski miały niecałe 3 mm grubości - moim zdaniem jeszcze posłużą.

Wysłane z telefonu
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.