Warning: gzopen(.//db/db_backup/2025-11-04_db_backup_phpbb_ycfpjq519gd2jbzaow72vlit.sql.gz): failed to open stream: No such file or directory in /home/fkp/public_html/forum/includes/functions_admin.php on line 420
Forum FiestaKlubPolska - :: Zobacz temat - Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem
Autor Wiadomość
DeeJaYxxx6 

Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Tomek
Wysłany: 7 Lut 2016, 16:45   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

To mój pierwszy post na tym forum, tak więc witam Was serdecznie :) posiadam Fiestę Mk7 2009 5d hatchback Titanium. chciałbym dowiedzieć się, czy jest możliwość założenia jej przodu (czyli zderzaka, lamp i maski) od wersji po lifcie? pisząc czy jest możliwość: mam na myśli czy po prostu da się to przełożyć bez zbędnych przeróbek? bo gdzieś mi się obiło o uszy, że nie trzeba nic przerabiać. będę wdzięczny za odpowiedź, pozdrawiam

DeeJaYxxx6 

Wysłany: 9 Lut 2016, 16:14   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

czy mogę liczyć na pomoc z Waszej strony? old

David1n 

Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Sport
Silnik: Inny
Wysłany: 9 Lut 2016, 18:27   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

Pas przedni jest inny/szerszy. Mocowania lamp do pasa maja inny rozstaw. Ale to sobie zrobisz spokojnie jak masz chwile czasu i chęci ;D

DeeJaYxxx6 

Wysłany: 11 Lut 2016, 19:05   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

dzieki wielkie! :) przymierzam się do skompletowania nowego przodu :) ostatnio zainteresowałem się również foliami oklejającymi, aby zmienić kolor auta. orientujecie się w temacie bądź macie doświadczenie, czy taka folia jest bezpieczna dla oryginalnego lakieru i jak długo jest w stanie wytrzymać? bo jak googlowałem temat to zdania są podzielone

David1n 

Silnik: Inny
Wysłany: 11 Lut 2016, 19:59   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

Bezpieczna? :D Chroni lakier. Po co na wyświetlaczach tel kleją folie?
Zależy u kogo oklejasz i jaką folie bierzesz. Firmy sobie wystawiają gwarancje indywidualnie. Kiedyś oklejałem folią 3M i było na to 6 lat gwarancji.
Po odklejeniu masakra z usuwaniem pozostałości po kleju :D
Zwłaszcza jak folia po kilku sezonach i dobrze wygrzana w słonku :D

wojtekpl 

Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wysłany: 11 Lut 2016, 20:05   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

Jak wyżej, a w przypadku głębszej obcierki po kilku latach od oklejenia, masz do roboty blachę, lakier i pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma.

Parzych 
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wysłany: 11 Lut 2016, 20:52   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

wojtekpl napisał/a:
pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma.

Zdziwiłbyś się, nie tylko wybór kolorów i odcieni jest duuuży, ale i tzw. faktur, połysk, półmay, mat efekt szczotkowanego aluminium... :ok:
BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego

DeeJaYxxx6 

Wysłany: 11 Lut 2016, 21:00   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

zgadza się, wybór jest ogromny. widziałem zdjęcia jak jakis typek obkleił auto nawet folią Carbon :-P czyli lepiej sobie odpuścić? mam lakier ciemny granat a marzy mi się biały połysk z dachem czarny mat... :fox:

wojtekpl 

Wersja: Trend
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wysłany: 11 Lut 2016, 21:15   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

Parzych napisał/a:
wojtekpl napisał/a:
pewnie dużego wyboru w odcieniach folii nie ma.

Zdziwiłbyś się, nie tylko wybór kolorów i odcieni jest duuuży, ale i tzw. faktur, połysk, półmay, mat efekt szczotkowanego aluminium... :ok:

A widzisz, jak to mówią - człowiek uczy się przez całe życie, a na starość i tak wszystko zapomina :)
Pewnie zasugerowałem się tym, że widywałem na żółto oklejane taksówki, chyba we wszystkich możliwych odcieniach żółtego na jednym aucie. Ale skoro niektóry złotówa w Polsce, na "bezdotykowej" potrafi paska umyć za cztery złote - używając również szczotki - to pewnie i tam szło po taniości.

Czyli jeden "przeciw" odpada.

emoticon 

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Silnik: 1.6TDCi/90KM
Wysłany: 11 Lut 2016, 23:13   Montaż przodu od MK7 (po lifcie) do modelu przed liftem

Ja sobie właśnie dach i lusterka obkleiłem na czarno. Generalnie fajna opcja, nie poznasz różnicy pomiędzy folią a lakierem. Jeszcze nie mialem odklejać, więc nie mam pojęcia co z tym dalej, ale generalnie to się nie martwię :D

Odpowiedz do tematu