|
[MK6] Problem z immobiliserem |
Autor |
Wiadomość |
Foltest
Wersja: Basic
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 10 Sie 2015, 14:46 [MK6] Problem z immobiliserem
|
|
|
Ahoj ludziska.
Mam ogromny problem z immobiliserem w swojej Fieście z 2006 roku. Wróciłem przedwczoraj z 2 tygodniowych wakacji (w czasie których auto stało w garażu) i porażka, nie chce odpalić. Udało się ją uruchomić ze 2 razy na oryginalnym kluczyku wczoraj, ale dzisiaj już w ogóle nie reaguje na kluczyk (zwykły i zapasowy). Po przełączeniu zapala się radio, zegary i kontrolki, ale dioda od immobilisera nie gaśnie jak normalnie tylko zaczyna non-stop mrugać (w odstępach około 0,5sek), a do tego nie wyświetla się przebieg (są tylko -----,--). Sprawdziłem już akumulator, poziom elektrolitu jest ok, wszystkie cele naładowane, a radio czy wycieraczki działają poprawnie, bez zarzutu. Dodam jeszcze, że auto nie ma centralnego zamka, więc raczej nie ma mowy o rozkodowaniu się obu kluczyków naraz.
Pomocy? :( |
|
|
|
 |
Foltest
Wersja: Basic
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 14 Sie 2015, 00:14 Re: [MK6] Problem z immobiliserem
|
|
|
Okazało się, że winowajcą nie był wcale immobiliser, a sterownik silnika. 3 stówki w plecy, ale Fieścina znowu jeździ. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|