|
Problem z centralnym zamkiem |
Autor |
Wiadomość |
fizyk1

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Family
Silnik: 1.25Duratec 75KM
|
Wysłany: 21 Lut 2015, 20:26 Problem z centralnym zamkiem
|
|
|
Witam Was drodzy forumowicze,
Od jakiegoś czasu, bodajże od 3 tygodni mam problem z centralnym zamkiem. Kiedy próbuję otworzyć drzwi od strony kierowcy to zamek w ogóle nie reaguje, natomiast od strony pasażera otwierają się i zamykają normalnie wszystkie drzwi. Jak już wejdę do samochodu od strony pasażera i otworzę drzwi od strony kierowcy to zamki zaczynają wariować (na przemian wszystkie drzwi się otwierają i zamykają) dopóki wtedy jak zamknę wszystkie drzwi po wejściu do środka zamki przestają wariować. Czasem trafi się nawet taki dzień, że normalnie otworzę i zamknę drzwi od strony kierowcy. Nie wiem czy to wina siłownika, czy po prostu centralny zamek mi już zaczyna szwankować.
Czekam na jakieś porady z Waszej strony, ponieważ w takich sprawach jestem zielony.
Dodam jeszcze, że posiadam Forda Fieste Mk4 rocznik 98 1.25 Zetec 75KM, wersja wyposażenia to: Family.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 22 Lut 2015, 05:21
|
|
|
Siłownik w drzwiach kierowcy pewnie się zacina. Miałem podobnie w galaxy. Wystarczyło nasmarować tego ślimaka w siłowniku i problem ustał |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|