|
[MK6] Problem z odtwarzaniem nagrywanych płyt CD |
Autor |
Wiadomość |
morsio
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 25 Lut 2014, 20:04 [MK6] Problem z odtwarzaniem nagrywanych płyt CD
|
|
|
siemka w mojej fiescie mam radio cd 3-czesciowe, problem jest taki gdyz nie odtwarza mi płyt cd nagrywanych, płyty sa nagrywane oczywiscie jako płyta audio np w nero. radio odtwarza płtyty gdyz gdy wsadziłem płyte z muzyka z jakiejs gazety to bez problemu działała. płyty musza byc nagrywany w jakis konkretny sposob?? ktos ma na to jakis sposob??
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
[ Dodano: Wto Lut 25, 2014 20:24 ]
wystepuje error e24 tak pisze na radiu |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 25 Lut 2014, 20:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 25 Lut 2014, 21:18
|
|
|
E24 wskazuje na brud na problemy z odczytem.
Jeśli masz płytę czyszczącą, użyj jej. Jeśli nie, możesz spróbować wyciągnąć radio, rozebrać i przeczyścić soczewkę. Jeśli ten zabieg nie pomoże, to znaczy, że laser kuleje po tylu latach i albo go wymienisz (może i razem z radiem), albo będziesz skazany na słuchanie płyt tłoczonych. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
morsio
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 25 Lut 2014, 21:35
|
|
|
Pufcio napisał/a: | E24 wskazuje na brud na problemy z odczytem.
Jeśli masz płytę czyszczącą, użyj jej. Jeśli nie, możesz spróbować wyciągnąć radio, rozebrać i przeczyścić soczewkę. Jeśli ten zabieg nie pomoże, to znaczy, że laser kuleje po tylu latach i albo go wymienisz (może i razem z radiem), albo będziesz skazany na słuchanie płyt tłoczonych. |
z tym zabrudzeniem to faktycznie moze byc, po na płucie pozostaja dziwne zabrudzenia-paski przez cała długosc płyty.
ale dobrze rozumiem ze 4500 bez problemu powinna odczytywac płyty cd audio własnorecznienagrywane?? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 25 Lut 2014, 22:50
|
|
|
Te odtwarzacze bywają czasem kapryśne, ale nie powinny być aż tak.
Wiem, że w mk6 wymiana radia to trochę więcej zabawy niż np. w mk5, ale (tak szczerze) powiem Ci, że jak chcesz się pozbyć problemów, to zmień radio na "aftermarketowe". Wydasz pieniądze raz, a pozbędziesz się każdorazowego irytowania się i zyskasz na funkcjonalności |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|