Gwarancja a pewne "modyfikacje" po zakupie |
Autor |
Wiadomość |
shikaka
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 17 Lis 2013, 21:28 Gwarancja a pewne "modyfikacje" po zakupie
|
|
|
Cześć.
Mam kilka pytań co do warunków gwarancji przy Fieście.
Wiecie może jak aso patrzyło by na zrobienie po zakupie konserwy podwozia, wymianę spoilera na oryginalny nowy z pakietu Sport i dołożenie czujników cofania, w kontekście gwarancji?
Patrzą na takie nie mające wpływu "modyfikacje" czy może są czepliwi przy detalach? |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 17 Lis 2013, 22:32
|
|
|
shikaka, najprościej zapytać w ASO i poprosić o odpowiedź na piśmie, wtedy się z niczego nie wykręcą... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
MisiekT
Prince of Tor Kielce 2013

Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 17 Lis 2013, 23:55
|
|
|
spojler i czujniki - żaden problem, jeżeli robota będzie zrobiona w ASO
co do konserwacji to może być gorzej (zresztą - Fordy już dawno nie maja problemów z korozja podwozia, wiec spokojnie możesz zrobić po gwarancji) |
_________________ MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056 |
|
|
|
 |
shikaka
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 08:53
|
|
|
Pytanie ile by za to chcieli i czy zgodzili by się gdybym przyszedł z własnymi rzeczami, cały pakiet "sportowy" jest dla mnie za drogi, a sam spojler na tylna klapę można kupić za 400 nowy i fabrycznie lakierowany. Czujniki to tez groszowa sprawa. |
|
|
|
 |
MisiekT

|
Wysłany: 18 Lis 2013, 09:03
|
|
|
Z oryginalnymi częściami nie ma problemu - nawet na uzywke powinni przymknąć oko jak jest w dobrym stanie (tylko pamiętaj, ze mogą żądać kompletu gratów, czyli wszelkie srubki, mocowania, dodatkowe elementy itp.)
co do czujnikow - jak firmowe z papierami to nie będzie problemu, chociaż pewnie zaprponuja jakiś konkretny model, z którym maja doświadczenia
Co do cen robocizny w ASO - klasycznie 2-4x tyle co normalnie, zaleznie czy na codzien robisz u Henia czy jednak w jakims tam warsztacie
Zadzwon albo podjedz, to Ci policza co i jak |
_________________ MK7 1.6 Ti-VCT Sport 3D Frozen White: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=59056 |
|
|
|
 |
shikaka
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 09:18
|
|
|
Generalnie na codzień robię sam, chyba, że pada coś poważniejszego przy silniku lub skrzyni to nie mam gdzie.
Do spoilera dają komplet montażowy więc nie powinno być problemów. No nic, popytam co i jak.
A tak przy okazji zapytam, droga jest eksploatacja Fiesty, chodzi mi o ceny oryginalnych części, dostępność zamienników (pomijam klocki tarcze takie oczywiste rzeczy), ASo ma drakońskie ceny? |
|
|
|
 |
MisiekT

|
|
|
|
 |
shikaka
|
Wysłany: 18 Lis 2013, 12:19
|
|
|
Chodzili mi ze teraz nie robie u Henia tylko sam, a nowe kupuje po to żeby wogole nie robić - w sensie napraw. Temat założyłem żeby sie dowiedzieć czy dolozenie czujnikiw czy wymiana spiolera rzutuje na gwar. bo takie rzeczy bylbym w stanie ogarnąć sam bez klopotow. |
|
|
|
 |
MisiekT

|
Wysłany: 18 Lis 2013, 12:39
|
|
|
spojler montuje sie do klapy - rzutuje na gwarancje na perforacje klapy
montaz czujnikow to juz cala elektryka
ceny w ASO sa jakie sa - ale z nowa Fiesta w okresie gwarancyjnym powinienes miec przyjemnosc z ASO tylko przy przegladach - a te nie sa specjalnie drogie same z siebie (zwykle 200-400zl za robote) i mozna przywiezc wlasne oryginalne czesci |
|
|
|
 |
|