|
[MK6] Kodowanie GEM |
Autor |
Wiadomość |
Wisni@

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i16V/80KM
Imię: Szymon
|
Wysłany: 4 Gru 2012, 14:16 [MK6] Kodowanie GEM
|
|
|
Witam Wpadłem na taki pomysł z nudów czy można w fieście tak przekodować GEM Zeby po przekręceniu kluczyka w poz.2 i nie włączeniu świateł(pozycja 0 na włączniku) zaplały się automatycznie tylko światła Przednie Mijania na 30 % , Było by to odzwierciedlenie świateł do jazdy dziennej.
Oczywiście po przekręceniu włącznika świateł w pozycję postoi/mijania wszystko działa tak jak powinno.
Jakim programem można przekodować Gem ?
Pozdrawiam |
_________________ Czarna Zdzira By Wisni@
 |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 5 Gru 2012, 00:25
|
|
|
Raczej nie da się tego zrobić ot tak,, światła są załączone przekaźnikiem który przewodzi na 100% lub na 0% i myślę że bez modyfikacji elektryki lub chociaż samego przekaźnika (zastąpienie go modułem elektronicznym) nie da się wystartować świateł w 30%
Druga sprawa,,, to żarówka działa tak że im bardziej się rozgrzewa tym bardziej wzrasta jej opór (dlatego się nie przepala) nie wiem czy takie zasilanie niepełnym napięciem nie powoduje czasem że żre ona prądu więcej niż normalnie, jednocześnie narażając się na większe (łatwiejsze) uszkodzenie. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
Ostatnio zmieniony przez Parzych 5 Gru 2012, 00:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wisni@

Model: Ford Fiesta Mk6`02
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i16V/80KM
Imię: Szymon
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|