[MK6] Brak przełacznika, wolne kostki. |
Autor |
Wiadomość |
Piotrmaster87
Model: Ford Fiesta Mk6`08
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6TDCi/90KM
|
Wysłany: 12 Wrz 2012, 21:35 [MK6] Brak przełacznika, wolne kostki.
|
|
|
Witam .
Rozbierając kokpit w mojej mk6 trafiłem na coś dziwnego a mianowicie, z lewej strony mam przyciski od podgrzewania szyb (przedniej i tylnej) po prawej stronie jest włożona krateczka prawdopodobnie do monet ale do konca sam nie wiem. Problem w tym ze po wyjeciu tej krateczki okazało sie ze jest w niej wpieta kostka z przewodami i tu rodzi sie pytanie do czego służy.?????
na allegro próbowałem znaleśc jakies dodatkowe przyciski wtedy bym może doszedł do czego może służyć ta kostka ale nie ma jedyne przyciski jakie znalazlem to do podgrzewania szyb. Za schowkiem po wyjeciu znalazem również kostke z przewodami nie podpieta do niczego, jest spieta orginalnie z wiązka przewodów. Mam nadzieje ze ktoś wie coś na ten temat .
pozdrawiam |
_________________ Piotrmaster87 |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 13 Wrz 2012, 07:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 12 Wrz 2012, 21:48
|
|
|
Piotrmaster87 napisał/a: | po wyjeciu tej krateczki okazało sie ze jest w niej wpieta kostka z przewodami i tu rodzi sie pytanie do czego służy.????? | Być może jest do wyłącznika ESP, jeśli takowy posiada Twoja Fiesta... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Piotrmaster87
|
Wysłany: 12 Wrz 2012, 22:04 fiesta mk6 2008 brak przełacznika, kostka jest!!!
|
|
|
pomyślałem podobnie ponieważ kontrolka na desce rozdzielczej jest ale nie zapala sie gdy przekręcę kluczyk może dlatego ze brakuje tego przełącznika????
ale skad wziaść takowy włącznik jak na allegro nie ma |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 12 Wrz 2012, 22:26
|
|
|
Piotrmaster87 napisał/a: | ale skad wziaść takowy włącznik jak na allegro nie ma | Z ASO... A poza tym, włącznik/wyłącznik możesz przetestować od grzanych szyb, raczej powinny podejść, chyba że gniazda mają inne... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Piotrmaster87
|
Wysłany: 13 Wrz 2012, 17:44 fiesta mk6 2008 brak przełacznika, kostka jest!!!
|
|
|
kostka jest identyczna tylko nie przyglądałem sie pinom ale bez problemu by podeszła tylko nie chciał bym uszkodzić włącznika |
|
|
|
 |
lakiernik175
Model: Inne auto
Silnik: Inny
Wiek: 47 Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 240 Skąd: Kraśnik Lub.
|
Wysłany: 16 Wrz 2012, 07:14
|
|
|
A po co szukać przełącznika jak w ogóle nie ma w samochodzie ESP???
Od 2002 roku każda fiesta mk6 ma tą wolną kostkę wciśniętą w uchwyt na monety.A sztuk z ESP można by na palcach jednej ręki chociażby w FKP szukać... |
_________________ Wyprzedaż części do mk6,głównie silnikowe(benzynowe),części zawieszenia,wnętrza,elektryka.
Zawsze gwarancja rozruchowa.Pytać na maila.Z braku czasu odpowiem wieczorem. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.