Przesunięty przez: szynszyl 17 Kwi 2006, 11:51 |
Tylna półka na głośniki |
Autor |
Wiadomość |
Thomas [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Lip 2004, 08:51 Tylna półka na głośniki
|
|
|
Witam...
Zamierzam sobie zrobić nową półkę do tyłu. Już kupiłem MDF'kę i tkaninę akustyczną. Nie wiecie czy jest problem z wyjęciem mocowań z oryginalnej półki.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cinek008 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Thomas [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Lip 2004, 10:19
|
|
|
Ja tylko pólke zmieniam bo ta która mam lata, drga, chałasuje i wogóle głośników nie mogę dobrze dokręcić. Szlak mnie trafia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cinek008 [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Lip 2004, 11:09
|
|
|
ale zwroc uwage na jego polke...... tez jest przerobiona.......... |
|
|
|
 |
Ronneby

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 10 Lip 2004, 08:20 .
|
|
|
ja tydzien temu skonczylem polke:)...zrobilem z plyty osb,polozylem na to 5mmpianke(taka jak pod panele) i na to tkanine dzwoekoprzepuszczalna...takrze glosnikow nie widac..a wszystko pieknie gra...tylko czasem sie tkanina unosi:P...bo powietrza tak juz nie przepuszcza jak dzwieku.a jezeli chodzi o mocowanie..to kupilem w Castoramie razem z pianka i plyta 2 sruby takie 10cm dlugie,nawiercilem w nich otwoty...przynitowalem je..i dziala... |
|
|
|
 |
molu

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 10 Lip 2004, 14:02
|
|
|
Ale ogolnie półka jest bardzo nie wskazanym miejscem montażu głosników Tak twierdza fachowcy car audio 8) |
|
|
|
 |
Ronneby

|
Wysłany: 10 Lip 2004, 14:44 .
|
|
|
ja tem nie jestem fachowcem...ale jak mielem tylko z przodu to myslelem za zajebiscie...ale jak juz zalozylem polke...i po 2 tyg jezdzenia...wziolem ja do domu...bo sie w 1 miejscu material odkleil...no i potem zalozylem ale zapomnielem podlaczyc bo sie spieszylem....to jak w miescie wlaczylem audio..to czulem sie jak by mi sluch padl....wiec ja uwazam ze polka jest na glosniki i tyle....:D |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lip 2004, 19:22 Re: .
|
|
|
Ronneby napisał/a: | ja tem nie jestem fachowcem...ale jak mielem tylko z przodu to myslelem za zajebiscie...ale jak juz zalozylem polke...i po 2 tyg jezdzenia...wziolem ja do domu...bo sie w 1 miejscu material odkleil...no i potem zalozylem ale zapomnielem podlaczyc bo sie spieszylem....to jak w miescie wlaczylem audio..to czulem sie jak by mi sluch padl....wiec ja uwazam ze polka jest na glosniki i tyle....:D |
i pewnie jeszcze uwazasz ze jest duzy bas z tego ? hehe tak mialem półroku temu... teraz załozylem wzmacniacz+skrzynie, i jak wyłacze to, to sie zastanawiam jak ja kiedyś słyszalem bas z tylnych głośników... :wink: |
|
|
|
 |
Ronneby

|
Wysłany: 11 Lip 2004, 10:36
|
|
|
no zbieram bieniazki...i skrzynka bedzie na bank..ale tak za jakies 3 mce....ale fakt...narazie wydaje mi sie ze bas jest calkiem niezly bo w polce mam http://www.jvc.pl/produkty.php?objectID=211 wiec jak na fiesta to fajne gra... |
|
|
|
 |
lehu8

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Leszek
Wiek: 48 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 329 Skąd: Wałbrzych
|
|
|
|
 |
molu

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 11 Lip 2004, 22:12
|
|
|
lehu8 napisał/a: | He! He! Kacper, z moich TONSIL-owskich głośników zamontowanych z tyłu jest duży bass :mrgreen: koledzy myślą że mam "tubę" :cfaniak: tak ciśnie :lol: |
He! He! Tonsil to kupa,tuba to kupa i głosniki w tylniej półce to kupa :wink: 8) |
|
|
|
 |
Thomas [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lip 2004, 08:15
|
|
|
Witam...
W weekend zrobiłem półkę. Kupiłem płytę MDF za 12 pln, dodatkowo tkanika akustyczna z Norautao za 29,99. Mocowania wziąłem od starej oryginalnej półki Forda. Tkaninę przyszyłem zszywkami tapicerskimi od spodu. Teraz pozostało zamontowanie gum do podnoszenia jej z klapą i gumy by opierała się o szybę i nie podskakiwała. Chce jeszcze zrobić kołnież z usztywnionej fizeliną tkaniny, by wypełnić lukę miedzi pólką a tylna kanapą. Jak skończe zrobie fotki.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lip 2004, 12:15
|
|
|
Thomas napisał/a: | Witam...
W weekend zrobiłem półkę. Kupiłem płytę MDF za 12 pln, dodatkowo tkanika akustyczna z Norautao za 29,99. Mocowania wziąłem od starej oryginalnej półki Forda. Tkaninę przyszyłem zszywkami tapicerskimi od spodu. Teraz pozostało zamontowanie gum do podnoszenia jej z klapą i gumy by opierała się o szybę i nie podskakiwała. Chce jeszcze zrobić kołnież z usztywnionej fizeliną tkaniny, by wypełnić lukę miedzi pólką a tylna kanapą. Jak skończe zrobie fotki.
Pozdrawiam |
Czekam na fotki sam sie zastanawiam czy nie ruszyć półki..a zszywki tapicerskie skąd miałes ?? ile cie to kosztowało ?? |
|
|
|
 |
Thomas [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lip 2004, 12:20
|
|
|
Witam...
Kiedyś kupiłem sobie srzywacz tapicerski dałem około 40pln, ale sporo czasu temu. Wiem, że można kiupić taniej tyle, że gorszy, bo plastikowy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
DŻEJKU [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lip 2004, 13:32
|
|
|
Thomas mam nadzieje ze zrobiłes dokumentację zdjęciową.
fajnie jakby to sie znalazło na stronce... sam sie przymierzam do takiej robótki |
|
|
|
 |
cinek008 [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Lip 2004, 22:40
|
|
|
ja juz robie polke...... juz mam prawie koniec :D:D:D:D i breszka bo mam zdjecia :D:D:D:D:D wiec jak ktos bedzie chcial skorzystac z moich prob i bledow to sluze pomoca.........
pozdrawim......... |
|
|
|
 |
nelasz [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Lip 2004, 11:35
|
|
|
a mi moją półkę z głośnikami ukradli :evil: :beksa: |
|
|
|
 |
sify [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Lip 2004, 15:53
|
|
|
a mi zgnietli :evil: |
|
|
|
 |
DŻEJKU [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Lip 2004, 12:46
|
|
|
Thomas mam pytanie. mówiłeś ze te zawiasy/mocowania wziąłeś ze starej półki. Jak to zrobiłeś? bo ja próbowałem i nie zabardzo chcą wyjść.
może powinienem na chama drzeć bo półka i tak zdechła....... |
|
|
|
 |
cinek008 [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Lip 2004, 13:01
|
|
|
DŻEJKU ja je odcielem............ a do swojej polki przykrtecilem odwrotnie i pasi zaje...fajnie...... terez polke oddalem juz do cioteczki krawcowej i jutro bede juz mial.........
acha........ mam zdjecia i szblon polki odrysowany na papierze :D:D:D:D jak co to walic
pozdrowionka......... |
|
|
|
 |
|