Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: szynszyl
17 Kwi 2006, 11:51
Tylna półka na głośniki
Autor Wiadomość
Thomas
[Usunięty]

Wysłany: 9 Lip 2004, 08:51   Tylna półka na głośniki

Witam...
Zamierzam sobie zrobić nową półkę do tyłu. Już kupiłem MDF'kę i tkaninę akustyczną. Nie wiecie czy jest problem z wyjęciem mocowań z oryginalnej półki.
Pozdrawiam

cinek008
[Usunięty]

Wysłany: 9 Lip 2004, 10:15   

siema................ zapytaj Mike'a........... zrobil to cudownie...........

http://fiesta.dobrynet.pl/users/mk3/008_mike.html

http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=27745276

pozdr........

ps. :D tez juz kombinuje lacznie z zabudowa bagaznika......... :D :D:D:D:D

Thomas
[Usunięty]

Wysłany: 9 Lip 2004, 10:19   

Ja tylko pólke zmieniam bo ta która mam lata, drga, chałasuje i wogóle głośników nie mogę dobrze dokręcić. Szlak mnie trafia.
Pozdrawiam

cinek008
[Usunięty]

Wysłany: 9 Lip 2004, 11:09   

ale zwroc uwage na jego polke...... tez jest przerobiona..........

Ronneby 

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Wysłany: 10 Lip 2004, 08:20   .

ja tydzien temu skonczylem polke:)...zrobilem z plyty osb,polozylem na to 5mmpianke(taka jak pod panele) i na to tkanine dzwoekoprzepuszczalna...takrze glosnikow nie widac..a wszystko pieknie gra...tylko czasem sie tkanina unosi:P...bo powietrza tak juz nie przepuszcza jak dzwieku.a jezeli chodzi o mocowanie..to kupilem w Castoramie razem z pianka i plyta 2 sruby takie 10cm dlugie,nawiercilem w nich otwoty...przynitowalem je..i dziala...

molu 

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 10 Lip 2004, 14:02   

Ale ogolnie półka jest bardzo nie wskazanym miejscem montażu głosników :) Tak twierdza fachowcy car audio 8)

Ronneby 

Wysłany: 10 Lip 2004, 14:44   .

ja tem nie jestem fachowcem...ale jak mielem tylko z przodu to myslelem za zajebiscie...ale jak juz zalozylem polke...i po 2 tyg jezdzenia...wziolem ja do domu...bo sie w 1 miejscu material odkleil...no i potem zalozylem ale zapomnielem podlaczyc bo sie spieszylem....to jak w miescie wlaczylem audio..to czulem sie jak by mi sluch padl....wiec ja uwazam ze polka jest na glosniki i tyle....:D

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 10 Lip 2004, 19:22   Re: .

Ronneby napisał/a:
ja tem nie jestem fachowcem...ale jak mielem tylko z przodu to myslelem za zajebiscie...ale jak juz zalozylem polke...i po 2 tyg jezdzenia...wziolem ja do domu...bo sie w 1 miejscu material odkleil...no i potem zalozylem ale zapomnielem podlaczyc bo sie spieszylem....to jak w miescie wlaczylem audio..to czulem sie jak by mi sluch padl....wiec ja uwazam ze polka jest na glosniki i tyle....:D

i pewnie jeszcze uwazasz ze jest duzy bas z tego ? hehe tak mialem półroku temu... teraz załozylem wzmacniacz+skrzynie, i jak wyłacze to, to sie zastanawiam jak ja kiedyś słyszalem bas z tylnych głośników... :wink:

Ronneby 

Wysłany: 11 Lip 2004, 10:36   

no zbieram bieniazki...i skrzynka bedzie na bank..ale tak za jakies 3 mce....ale fakt...narazie wydaje mi sie ze bas jest calkiem niezly bo w polce mam http://www.jvc.pl/produkty.php?objectID=211 wiec jak na fiesta to fajne gra... :D

lehu8 

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Leszek
Wysłany: 11 Lip 2004, 20:29   

He! He! Kacper, z moich TONSIL-owskich głośników zamontowanych z tyłu jest duży bass :mrgreen: koledzy myślą że mam "tubę" :cfaniak: tak ciśnie :lol:
-L E H U- ID#49
Fiesta Mk2 1.1-była

http://smg.photobucket.co...ent=Nowy-45.jpg -lehofiesta mk1
http://photobucket.com/albums/v418/lehu8/fiesta2/ -lehofiesta mk2
http://smg.photobucket.co.../lehu8/fiesta3/ -lehofiesta mk3

molu 

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 11 Lip 2004, 22:12   

lehu8 napisał/a:
He! He! Kacper, z moich TONSIL-owskich głośników zamontowanych z tyłu jest duży bass :mrgreen: koledzy myślą że mam "tubę" :cfaniak: tak ciśnie :lol:

He! He! Tonsil to kupa,tuba to kupa i głosniki w tylniej półce to kupa :wink: 8) :) :)

Thomas
[Usunięty]

Wysłany: 12 Lip 2004, 08:15   

Witam...
W weekend zrobiłem półkę. Kupiłem płytę MDF za 12 pln, dodatkowo tkanika akustyczna z Norautao za 29,99. Mocowania wziąłem od starej oryginalnej półki Forda. Tkaninę przyszyłem zszywkami tapicerskimi od spodu. Teraz pozostało zamontowanie gum do podnoszenia jej z klapą i gumy by opierała się o szybę i nie podskakiwała. Chce jeszcze zrobić kołnież z usztywnionej fizeliną tkaniny, by wypełnić lukę miedzi pólką a tylna kanapą. Jak skończe zrobie fotki.
Pozdrawiam

Kacper
[Usunięty]

Wysłany: 12 Lip 2004, 12:15   

Thomas napisał/a:
Witam...
W weekend zrobiłem półkę. Kupiłem płytę MDF za 12 pln, dodatkowo tkanika akustyczna z Norautao za 29,99. Mocowania wziąłem od starej oryginalnej półki Forda. Tkaninę przyszyłem zszywkami tapicerskimi od spodu. Teraz pozostało zamontowanie gum do podnoszenia jej z klapą i gumy by opierała się o szybę i nie podskakiwała. Chce jeszcze zrobić kołnież z usztywnionej fizeliną tkaniny, by wypełnić lukę miedzi pólką a tylna kanapą. Jak skończe zrobie fotki.
Pozdrawiam

Czekam na fotki :) sam sie zastanawiam czy nie ruszyć półki..a zszywki tapicerskie skąd miałes ?? ile cie to kosztowało ??

Thomas
[Usunięty]

Wysłany: 12 Lip 2004, 12:20   

Witam...
Kiedyś kupiłem sobie srzywacz tapicerski dałem około 40pln, ale sporo czasu temu. Wiem, że można kiupić taniej tyle, że gorszy, bo plastikowy.
Pozdrawiam

DŻEJKU
[Usunięty]

Wysłany: 12 Lip 2004, 13:32   

Thomas mam nadzieje ze zrobiłes dokumentację zdjęciową.
fajnie jakby to sie znalazło na stronce... sam sie przymierzam do takiej robótki

cinek008
[Usunięty]

Wysłany: 15 Lip 2004, 22:40   

ja juz robie polke...... juz mam prawie koniec :D :D:D:D:D i breszka bo mam zdjecia :D :D:D:D:D:D wiec jak ktos bedzie chcial skorzystac z moich prob i bledow to sluze pomoca.........

pozdrawim.........

nelasz
[Usunięty]

Wysłany: 22 Lip 2004, 11:35   

a mi moją półkę z głośnikami ukradli :evil: :beksa:

sify
[Usunięty]

Wysłany: 22 Lip 2004, 15:53   

a mi zgnietli :evil:

DŻEJKU
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lip 2004, 12:46   

Thomas mam pytanie. mówiłeś ze te zawiasy/mocowania wziąłeś ze starej półki. Jak to zrobiłeś? bo ja próbowałem i nie zabardzo chcą wyjść.
może powinienem na chama drzeć bo półka i tak zdechła.......

cinek008
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lip 2004, 13:01   

DŻEJKU ja je odcielem............ a do swojej polki przykrtecilem odwrotnie i pasi zaje...fajnie...... terez polke oddalem juz do cioteczki krawcowej i jutro bede juz mial.........

acha........ mam zdjecia i szblon polki odrysowany na papierze :D :D:D:D:D jak co to walic

pozdrowionka.........

Odpowiedz do tematu