[MK3] Brak świateł drogowych |
Autor |
Wiadomość |
InneCzasy
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: S
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 18 Lip 2012, 21:39 [MK3] Brak świateł drogowych
|
|
|
Help! Jutro jadę nad morze, a właśnie okazało się, że niewiedzieć czemu nie mam świateł drogowych. Mijania działają bez zarzutu, a jak włączam drogowe to światła gasną, a kontrolka od drogowych się świeci. |
_________________ Pozdrawiam InneCzasy! |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 18 Lip 2012, 22:20
|
|
|
A bezpieczniki sprawdziłeś, żarówki sprawne |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
acti357

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Xr2i
Silnik: 2.0 16V
Imię: Wiktor
|
Wysłany: 18 Lip 2012, 22:24
|
|
|
Według informacji z FAQ elektrycznego, drogowe mają osobny przekaźnik. Sprawdź czy działa. |
_________________ Kolejna czarna i nudna XRka
1,4EFi |
|
|
|
 |
InneCzasy
|
Wysłany: 18 Lip 2012, 23:15
|
|
|
Żarówki i bezpieczniki ok. Znalazłem już na forum gdzie są przekaźniki, ale jak sprawdzić czy wszystko z nim jest ok. Ile takie cacko może kosztować w sklepie? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 18 Lip 2012, 23:42
|
|
|
Wyciągnąłeś skrzynkę? Może masz2 takie same i można zwyczajnie zamienić miejscami,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
InneCzasy
|
Wysłany: 19 Lip 2012, 00:47
|
|
|
Napisał bym DUŻA buźka, ale by nie być posądzonym o niecne zamiary to stwierdzam, że jak tylko będzie okazja macie u mnie DUŻE piwko.
Zamieniłem przekaźniki, przy przekręceniu kluczyka wywaliło mi jeden z bezpieczników, ale drogowe zadziałały. Tj. jedno, ale tylko tą żarówkę sprawdzałem. Światła były już ok, ale przestała mi działać dmuchawa, światło hamowania i kontrolki od hamulców itp. Znalazłem przepalony bezpiecznik od świateł hamowania i zamieniłem ponownie przekaźniki i wszystko działa jak powinno, poza jedną żarówką, ale tą sprawdzę rano. Wniosek taki, że chyba coś nie stykało na tym przekaźniku. Tak czy inaczej dzięki za rady. Pozdrowionka
P.S. Od czego jest ten drugi przekaźnik? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.