opicho85
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Janusz
Wysłany: 19 Mar 2012, 19:07 [MK6] Brak mocy
Witam serdecznie,
Mam fieste z 2003 r. Silinik 1.3/58 KM.
Auto w ogole nie ma mocy.
Predkosc max to jakies 110 km/h.
Pali mi sie "czek" na desce. Z tego co ustalilem to ze moze sie cos dziac z katalizatorem lub sondy lambda (komputer to wykazal).
Slyszalem ze przeczyszczenie przeplywomierza moze duzo pomoc ale nie kazda wersja go posiada. Nie wiem czy moja go ma.
Slyszalem rowniez ze te wersce (58KM) mozna samemu odblkowac. trzeba zlikwidowac blokade pod pedalem gazu (na podlodze) i pobawic sie przepustnica. Czy juz tak robiliscie?
Prosilbym o pomoc gdyz nie wiem co robic. Mechanikiem nie jestem ale chce ambitnie podejsc to problemu i moze sie uda cos samemu zaradzic bo jazda po wachowcach to juz mnie denerwuje.
Pozdrawiam serdecznie i czekam na pomoc.
Może to znaczyć, że silnik pracuje w trybie awaryjnym, wtedy ma mocy tylko tyle żeby nie stanąć w miejscu i dojechać do najbliższego warsztatu celem naprawy...
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC... F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego