|
[MK3] Problem z prądem |
Autor |
Wiadomość |
fazi
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Artur
|
Wysłany: 16 Mar 2012, 21:58 [MK3] Problem z prądem
|
|
|
Dzisiaj miałem pierwszą awarię mojej fiesty, niestety już nie odjechała o własnych siłach ale byla ciągnięta ze sznura. Problem pojawil w zanikającym zasilanu najpierw radio potem światla a w momencie jak chciałem wyłączyć światła ( bo widziałem że są bardzo słabe tzn. ledwo się jarzą ) to auto zgasło i już nie odpaliło. Po przekręceniu kluczyka zapalają się kontrolki ale auto nie pali a kontrolki przygasają, jest tak jakby wyładowany akumulator. W domu przełożylem na inny akumulator i auto odpaliło bez problemów światła świeciły radio grało, po przejechaniu kilku kilometrów ponowna utrata prądu, napierw radio, potem światła. Samochód nie gasł do puki nie przekręciłem wyłącznika świateł na pozycję off. Zaznaczam że auto posiadam już 6 lat i nigdy nie miałem z nim problemów. Czy ktoś miał może podobny przypadek? |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 16 Mar 2012, 22:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 16 Mar 2012, 22:22
|
|
|
fazi napisał/a: | Zaznaczam że auto posiadam już 6 lat i nigdy nie miałem z nim problemów | A ile razy przez te 6 lat zajrzałeś do układu ładowania,,, raz na rok by wypadało skontrolować,,, podał napięcia ładowania, na forum jest jak pomierzyć,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
fazi
|
Wysłany: 16 Mar 2012, 22:32
|
|
|
W zeszłym roku w wakacje byl wymieniany pasek, i wtedy też sprawdzne było ładowanie, i z tego co pamiętam bylo ok. Dokładnych parametrów nie pamiętam a niechciałbym zgadywać. Wiesz, wstyd się przyznać ale takie elementy jak ładowanie i ogólnie elektryka zostały przeze mnie zapomniane. Poprostu nic niedawało znać o czymś nie dobrym, nic nie wyło, czy stukało, nic nie piszczało, bezpieczniki się nie przepalały, kontrolka się nie jażyła |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 16 Mar 2012, 22:44
|
|
|
A szczotki się ścierały |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
fazi
|
Wysłany: 18 Mar 2012, 18:16
|
|
|
problem rozwiązany, był szczelony regulator napięcia. A przy okazji zauwazylem dosłownie zgnite kable przy rozruszniku wymieniłem regulator napięcia, szczotki, kable i jest gitara |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|