|
[MK7] Gdzie jest rozrusznik w 1.4l benzyna |
Autor |
Wiadomość |
michal77

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
|
Wysłany: 5 Lut 2012, 10:42 [MK7] Gdzie jest rozrusznik w 1.4l benzyna
|
|
|
Jak w temacie, nie mogę zlokalizować rozrusznika w silniku 1.4L Duratec 16V PFI.
Po przekręceniu kluczyka słychać tylko pyknięcie przekaźnika rozrusznika, a rozrusznik ani drgnie. Wygląda jakby rozrusznik nie dostawał napięcia. |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 5 Lut 2012, 10:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 5 Lut 2012, 11:10
|
|
|
Jak nie wiesz jak wygląda rozrusznik i nie możesz go zlokalizować w aucie to nie bierz się za to,,, oddaj do mechanika/elektryka |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
|
|
|
 |
michal77

Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 12:44
|
|
|
diodalodz, Dzięki za info Domyślałem się że w tym miejscu będzie bo widać było cewkę.
JoeMix napisał/a: | Jak nie wiesz jak wygląda rozrusznik i nie możesz go zlokalizować w aucie to nie bierz się za to,,, oddaj do mechanika/elektryka |
Wiem jak wygląda rozrusznik, tylko tak to jest zabudowane że na pierwszy rzut oka nie widać. Do do mechanika i tak jechałem żeby mi przeczyścił styki, bo tam nie ma jak wejść od góry, a kanału nie mam.
Potrzebowałem na szybko info, bo miałem jechać tym świeżo zakupiony autem z Niemiec do Polski, a tu nie chciał odpalić przy -16 st. Podgrzałem suszarką rozrusznik i odpalił. |
_________________ Ford Fiesta mk7 sport sea grey  |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|