|
[MK4] Centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
Nicco
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 7 Lut 2012, 18:45 [MK4] Centralny zamek
|
|
|
Witam
Wiem, że temat był już przerabiany milion razy, ale jednak po przekopaniu forum nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.
Mam fieste z 1996r. wersja Flair, 5-drzwiowa. Chciałbym sobie zamontować centralny zamek. Powoli już mnie denerwuje otwieranie wszystkich drzwi co najmniej 2 razy dziennie. W związku z tym mam kilka pytań.
Czy taki uniwersalny centralny zamek z alledrogo (4 siłowniki, sterownik, kable, cena ok.50 zł) będzie pasował do fiesty? Widziałem takie niby dedykowane, ale one różnią się tylko tym, że mają przykręcone takie blaszki do siłowników.
Czytałem gdzieś, że niby nie da rady, bo Fofi ma blokadę w klamce, a nie jak większość aut pod szybą w postaci takiego "bolca".
Jednak w jednym starym temacie czytałem, że koleś założył sobie taki centralny w swoim aucie, jednak nie opisał tego dokładnie.
Czy ktoś z was spotkał się już z podobnym problemem i byłby w stanie pomóc.
Będę bardzo wdzięczny. |
|
|
|
 |
drjanusz

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 7 Lut 2012, 19:51
|
|
|
Nicco, No to odpowiem Tobie w jednym zdaniu na wszystkie pytania: NIE CZYTAŁEŚ DOKŁADNIE!!! ;-A od MODA dostaniesz zj**e kill2 |
_________________ Było XR3i
Była Fiesta 1,1i
Fiestynka 1,3...skasowana :((
Zagościł mkV Essi 1.6 Już ni ma.
A teraz Fiesta 2x mkIV 1,3 Endura
W stajni pojawił się Mondeo 1,6 mk1
kolejna zmiana Fokus Kombi 1.6 |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 09:51
|
|
|
Cytat: | Czy taki uniwersalny centralny zamek z alledrogo (4 siłowniki, sterownik, kable, cena ok.50 zł) będzie pasował do fiesty? | Nie, BTW drogo, za 25 kupisz,,, Nicco napisał/a: | Widziałem takie niby dedykowane, ale one różnią się tylko tym, że mają przykręcone takie blaszki do siłowników. | Słabo patrzyłeś, różnią się jeszcze ceną,,, Nicco napisał/a: | Czytałem gdzieś, że niby nie da rady, bo Fofi ma blokadę w klamce, a nie jak większość aut pod szybą w postaci takiego "bolca". | Niby tak, ma sterowanie linką, a jak wiadomo linką można ciągnąc, ciężko się pcha,,, Nicco napisał/a: | Jednak w jednym starym temacie czytałem, że koleś założył sobie taki centralny w swoim aucie, jednak nie opisał tego dokładnie. | Koleś se założył i opisał na forum, i to nie jeden myślę,,, wystarczy powyginać blaszki i już albo inaczej coś zakombinować,,, Nicco napisał/a: | Czy ktoś z was spotkał się już z podobnym problemem | Nie pierwszy i myślę że niestety nie ostatni raz Nicco napisał/a: | Będę bardzo wdzięczny | Bądź,,,
http://www.fiestaklubpols...p=636881#636881 - niestety ktoś temat zawinął, więc pewnie Twój tez zniknie,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|