[MK3] Rozrusznik nie kręci |
Autor |
Wiadomość |
grasband
Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 6 Lut 2012, 19:06 [MK3] Rozrusznik nie kręci
|
|
|
Dzisiaj jak próbowałem odpalić moją fiestę, rozrusznik kręci tylko dwa razy a potem następuje cykanie i tak w kółko. Zapaliłem światła i wtedy próbowałem odpalił to już nawet rozrusznik nie zakręcił tylko słychać charakterystyczne tykanie. Czy to rozrusznik padł czy aku? Dodam, że aku jest już stary ale czy to na 100%aku? Fiesta 1.1 96r. AKU 50mAh
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 6 Lut 2012, 20:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
michal77

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4 Duratec
|
Wysłany: 6 Lut 2012, 19:12
|
|
|
Na 100% padł aku, ew słabe połączenie klemy. |
|
|
|
 |
JoeMix

Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 6 Lut 2012, 19:45
|
|
|
grasband napisał/a: | AKU 50mAh | Nie dziwie się ze nie zapalił,,, w komórce mam mocniejszy aku |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
Michałko
Model: Ford Fiesta Mk6`04
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 6 Lut 2012, 20:14
|
|
|
Podepnę się tu jeśli można bo efekt mam ten sam, rozrusznik nie kręci. Rano odpaliłem za drugim razem auto, ale był problem bo wskaźnik poziomu paliwa, temperatury oraz prędkościomierz i obrotomierz nic nie wskazywały. Po przejechaniu kawałka wróciłem i spróbowałem odpalić jeszcze raz i bez problemu odpalił. Parę godzin później wsiadam w auto, przekręcam kluczyk i zero reakcji. Jak się wcześniej przekręcało to było słychać dźwięk jakby pompa, a teraz nic, cisza, ani trochę nie przekręci. Lampki nie sygnalizują żadnej awarii. Próbowałem odpalić od innego auta, ale nadal żadnej reakcji. Wcześniej w ciągu ostatnich dwóch tygodni słyszałem tak z 3 razy piszczenie bardzo wysokie dobiegające z komory silnika (wykluczyłem radio i nawiew) przy przyspieszaniu gdy auto jeszcze było zimne. Odjęcie nogi z gazu na chwilę pomogło. Mam nadzieję, że to tylko akumulator, ale mam pytanie czy ktoś kojarzy takie symptomy? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 6 Lut 2012, 21:34
|
|
|
odłącz klemy i podłącz jeszcze raz. Nowoczesne auta z modułami komfortu i szynami danych nie trawią słabych akumulatorów i gdy widoczne są wariacje licznika przy próbie rozruchu akumulator należy sprawdzić bądź wymienić . |
|
|
|
 |
grasband
Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 6 Lut 2012, 22:47
|
|
|
"AKU 50mAh
Nie dziwie się ze nie zapalił,,, w komórce mam mocniejszy aku"
Człowieku nie każdy jest takim specem jak ty!!!Jak chcesz się ponabijać to znajdź sobie inne forum, a ponabijać posty możesz gdzie indziej!!
Reszcie dziękuje, ładuje aku dam znać juto co i jak.
Z góry wszystkim dziękuje |
|
|
|
 |
JoeMix

Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 7 Lut 2012, 07:33
|
|
|
grasband napisał/a: | Człowieku nie każdy jest takim specem jak ty!!!Jak chcesz się ponabijać to znajdź sobie inne forum, a ponabijać posty możesz gdzie indziej!! | A nie każdy jest leniem jak Ty,,, wystarczy trochę poczytać, nawet ostatnie tematy, bo jest zima i problem że tak powiem pospolity,,, NIC nie sprawdziłeś w aucie, a piszesz czy to 100% aku, i pomimo że ktoś dał Ci taka odpowiedź, to akurat może nie być 100% aku, choć jak go na prostownik postawiłeś, to problem może cudownie ustąpić,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
drjanusz

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 7 Lut 2012, 20:42
|
|
|
JoeMix, Spokojnie to kolejny biszkopt z poczuciem przynależnych mu praw
I na pewno jak u tej blondynki-jego problem jest inny bo rozrusznik był zielony a nie czarny |
_________________ Było XR3i
Była Fiesta 1,1i
Fiestynka 1,3...skasowana :((
Zagościł mkV Essi 1.6 Już ni ma.
A teraz Fiesta 2x mkIV 1,3 Endura
W stajni pojawił się Mondeo 1,6 mk1
kolejna zmiana Fokus Kombi 1.6 |
|
|
|
 |
|