|
[MK3] Problem z odpaleniem fiesty |
Autor |
Wiadomość |
mazi220v
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: L
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 19:44 [MK3] Problem z odpaleniem fiesty
|
|
|
SŁuchajcie mam problem z moją fieścinką (1,1 benzyna 93r.), mianowicie polega on na tym, że nie chce odpalić. Sprawa wygląda tak, że problem pojawil się 2 dni temu (w nocy ok. -20) rozrusznik kręci dosyć ladnie, akumulator sprawny, benzyna jest więc poprosilem kumpli o pchnięcie jej, niestety nic to nie dalo, najpierw zalapala na moment i później już nic, tylko czuć bylo intensywny zapach benzyny. Zauważylem, że obok świecy zaplonowej jest trochę mokro więc podejrzewam, że ją zalalo jednak nie mogę jej niczym wykręcić, skropilem wd-40 i może rano popuści. Myślicie, że problem tkwi w świecy mimo to, że nie odpalila na pych? |
_________________ Fiesta to coś więcej niż auto:) |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 30 Sty 2012, 23:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rebel

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Rafał
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 19:48
|
|
|
Wykręć, zobacz świece, sprawdź iskrę. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 20:02
|
|
|
Gaźnik masz? 99,99% zalana, jak masz możliwość to najszybciej będzie na linkę, 4 bieg, sprzęgło i jedziecie nie szybciej niż 40km/h jak już auto się rozpędzi puszczasz powoli sprzęgło,,, i czekasz, co pewien czas nie wiem 15-20 sekund delikatnie naciskasz sprzęgło i patrzysz czy silnik zostaje na obrotach czy gaśnie,,, jak znasz swoje auto to RAZ naciskasz gaz do podłogi i trzymasz w tym położeniu, tylko jak silnik zaskoczy to w kumpla nie walnij,,, jak auta pewny nie jesteś to gazu nie rzuszaj a już na pewno nie pompuj,,, jak mu się zachce żyć i będzie prychać to nie zapomnij mu ssania dać, ale to po odpaleniu jak będzie trochę życia dawać a nie przed,,,
W sumie jak masz mono to procedura taka sama, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
mazi220v
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: L
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 20:21
|
|
|
Tak zrobię, dzięki |
_________________ Fiesta to coś więcej niż auto:) |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|