Przesunięty przez: Żółwik Tuptuś 31 Maj 2006, 22:00 |
kabel |
Autor |
Wiadomość |
chary

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 10 Kwi 2005, 23:07 kabel
|
|
|
czy grubość kabla ma wpływ na moc wzmacniacza? |
|
|
|
 |
cinot [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Kwi 2005, 23:34
|
|
|
Za dobrze top nie wiem ale wiem tyle, że grubszy kabel jest lepszy do mocnego wzmacniacz niż tzw: kable od lapki ewentualnie ,, druciki"
JNak w domowej wieży zmieniłem z fabrycznych kabli na kabelki z miedzi beztlenowej ofc bodajże firmy tara labs tgo poprawił siębas i scena muzyczna została uporządkowana
I naopisz o co chodzi dokładnie bo moc wzmacniacza nie powinna sięw zasadzie zmienbiaćw zaleźności od kabla chyba że chodzi ci o moc mierzoną (nie wiem czy to możliwe) na końcówce kabla czyli części pod którą podłącza się głośnik
I napisz czy chodzi ci kabel wzmacniacz- głośniki czy wzmacniacz- źródło zasilania, czy też wzmacniacz- odtwarzacz? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 11 Kwi 2005, 06:17
|
|
|
Kablami płynie prąd, a wzmacniacz pobiera jego znaczn ilości... to jest praktycznie liniowa anagogia do wody... wężem płynie woda, czy jego grumaść ma znaczenie co do jej poboru? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Rasta

Model: Inne auto
Wersja: Focus
Silnik: Inny
|
Wysłany: 12 Kwi 2005, 00:17
|
|
|
Na moc nie ale na jakość działania jak najbardziej. Zasada jest prosta czym grubszy tym lepszy. Oczywiście czym grubszy tym droższy |
_________________ Profesjonalne flokowanie
www.flokowanie.com.pl - 501-055-203 |
|
|
|
 |
michalford
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: C
|
Wysłany: 12 Kwi 2005, 21:01 grubosc kabla
|
|
|
pewnie chodzi Ci o grubosc kabla zasilajacego wzmacniacz, ma bardzo duze znaczenie jego grubosc i plusa i masy (masa nie powinna byc ciensza niz plus). wzmacniacz pewnie bedziesz mial w bagazniku to potrzebujesz na prawde gruby kabel jesli to jest mocny wzmacniacz a nie jakas popierdowka |
_________________ fiesta 1.1i C 1990 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.