|
[MK3] Podświetlenie wnętrza |
Autor |
Wiadomość |
BinDer
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Bartosz
|
Wysłany: 29 Gru 2011, 02:53 [MK3] Podświetlenie wnętrza
|
|
|
Witam zwracam się do was z pytanie dotyczącym oświetleniem wnętrza, chciałem wymienić żarówkę na podsufitce na jakąś ledową, chciałbym też zrobić drugie takie oświetlenie (dla tylnej kanapy) na takiej samej zasadzie działania jak to główne tyle ze bez podłączania do wtyku zapalniczki tylko kable przeprowadzić do instalacji. Fajnie by było gdyby to było łatwe do zrobienia bez wiercenia albo czegoś. Czy da się tak i jaka to może być cena tej zabawy? Mam jeszcze pytanie dotyczące oświetlenia rejestracji, czy da się wymienić żarówkę na LED bo się spaliła już a chciałbym wymienić. Z góry dziękuję za odpowiedzi, będę częściej na forum ponieważ zostałem nabywcą nowej fordziny Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 2 Lis 2012, 14:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 29 Gru 2011, 07:51
|
|
|
BinDer napisał/a: | chciałem wymienić żarówkę na podsufitce na jakąś ledową | Uuu,,, a co ja bym chciał ale nie chce mi się,,, BinDer napisał/a: | chciałbym też zrobić drugie takie oświetlenie (dla tylnej kanapy) | Jak wyżej,,, BinDer napisał/a: | Fajnie by było gdyby to było łatwe do zrobienia bez wiercenia albo czegoś | Skoro bez wiercenia, to możesz po zakupie lampki przyczepić jak do podsufitki na taśmę lub szpilkami,,, kabli nie musisz ciągnąc na szczęście do zapalniczki, wystarczy się włączyć w lampkę z przodu,,, BinDer napisał/a: | Czy da się tak i jaka to może być cena tej zabawy? | Dać się pewnie da,,, cena to jakieś 187,65PLN BinDer napisał/a: | czy da się wymienić żarówkę na LED bo się spaliła już a chciałbym wymienić | Niestety, producent nie przewidział,,, trzeba kupić nowa lampkę,,, tylko uważaj bo mało kiedy jest żarówka w zestawie i trzeba dokupić osobno,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 29 Gru 2011, 08:40
|
|
|
Joe, PMS?
[ironia]BinDer, uu, gruby projekt się szykuje, na forum jeszcze nikt czegoś takiego nie dał rady zrobić, będziesz pierwszy! [/ironia]
a tak na poważnie, to możesz przeglądnąć tematy w Naszych autach, bo chociażby w moim znajdziesz wszystko co i jak dokładnie zrobić.. |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 29 Gru 2011, 09:39
|
|
|
DemptD, Nie, chyba nie,,, postanowiłem wesoło zacząć dzień,,, |
|
|
|
 |
BinDer
|
Wysłany: 29 Gru 2011, 10:12
|
|
|
JoeMix napisał/a: |
Skoro bez wiercenia, to możesz po zakupie lampki przyczepić jak do podsufitki na taśmę lub szpilkami,,, kabli nie musisz ciągnąc na szczęście do zapalniczki, wystarczy się włączyć w lampkę z przodu,,,
|
Chodzi mi głównie o kable czy to jest jakaś zabawa z nimi czy jest tylko kilka kabli, jeżeli tak to się podłącze do tego. Co do umocowania to napewno nie bedzie to na "ślinę" czy coś w tym rodzaju, coś wymyślę napewno. Cytat: | Niestety, producent nie przewidział,,, trzeba kupić nowa lampkę,,, tylko uważaj bo mało kiedy jest żarówka w zestawie i trzeba dokupić osobno,,, |
A jeżeli chodzi o te uniwersalne oświetlenie typu: http://allegro.pl/led-osw...1999720472.html czy to byłoby dobre? |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 29 Gru 2011, 10:21
|
|
|
BinDer napisał/a: | Chodzi mi głównie o kable czy to jest jakaś zabawa z nimi czy jest tylko kilka kabli | W mk3 bez problemu zdejmuje się podsufitkę,,, więc kable z jednaj lampki do drugiej bez problemu puścisz nad nią i nie będzie widać,,, kwestia przyczepienia lampki do sufitu. Co do tylnej lampki to jasne ze można żarówkę zmienić, jest na forum temat o tym, więc kup odpowiednią żarówkę w wykonaniu LED i wsadź zamiast zwykłej,,, |
|
|
|
 |
BinDer
|
Wysłany: 29 Gru 2011, 11:24
|
|
|
A możesz mi znaleźć temat jak to wymienić? Nie mogę znaleźć jeszcze wszystkiego na tym forum. |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 29 Gru 2011, 17:27
|
|
|
a wiesz, że w MK3 z tyłu można zamontować drugą fabryczną lampkę, nawet jest tam miejsce specjalnie pod nią przygotowane? oo.. szok, prawda? a wystarczyło poczytać forum z pół godzinki i byś nie musiał pisać dziwnych postów.. a co do żarówki.. to hmm.. żarówki LED to syf
żeby nie było, żem gołosłowny:
  |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
BinDer
|
Wysłany: 29 Gru 2011, 20:13
|
|
|
Dobra dzięki muszę sprawdzić to bo jakoś nie zgadłbym że tam jest miejsce na drugą taką lampkę... Dzięki za info. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|