[MK3] Pedał gazu do dechy, auto zwalnia. |
Autor |
Wiadomość |
Pedzacypodwiatr
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CLX
Silnik: 1.3/58KM
Imię: Mariusz
|
Wysłany: 21 Mar 2011, 23:56 [MK3] Pedał gazu do dechy, auto zwalnia.
|
|
|
Jak w temacie, moja Fiesta benzyna+lpg na benzynie ją dławi, szarpie, a ostatnio w pewnych momentach gubi obroty, ja pedał gazu do dechy, a auto zwalnia, zupełnie jakby nie dostawało paliwa. Chyba zupełnie. :p Na kazdym biegu tak się dzieje, na gazie śmiga bez problemów, jednak ileż można jeździć na gazie.. Orientuje się ktoś co to może być? |
_________________ `Zamień słowo problem, na słowo wyzwanie.` |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 23 Mar 2011, 07:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 22 Mar 2011, 00:15
|
|
|
Mogła się wysrać pompa paliwa... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
majdanos
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Wiktor
|
Wysłany: 22 Mar 2011, 00:24
|
|
|
mogl sie tez wysrac regulator cisnienia przy wtryskach o ile go masz |
|
|
|
 |
matrix-1990

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Maciek
|
Wysłany: 22 Mar 2011, 01:04
|
|
|
a jeśli gaźnik to możliwe, że patelnia z mikserem go dławią |
|
 |
Madam
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 23 Mar 2011, 06:13
|
|
|
Czy przez zapchany filtr paliwa auto może stracić dużo na mocy jak sie rozgrzeje??
często jeżdżę do końca benzynki w zbiorniku. Kilka razu miałem przypadek ze zabrakło mi paliwa. Wskaznik mi cos zle pokazuje. Niby mam jeszcze rezerwe a tu autko stoi.
Mógł sie jakis syf ze zbiornika dostac do filtra i go przytkac ale chyba jak silnik jest ciepły to potrzebuje miej paliwa i nie powinien tak odczuwac zatkanego filtra.
Dodam ze jak odkrece srube od wtrysku (ta ktora jest podawane paliwo przez wezyk) to benzynka leci. |
|
|
|
 |
majdanos
|
Wysłany: 23 Mar 2011, 20:55
|
|
|
Madam napisał/a: | Czy przez zapchany filtr paliwa auto może stracić dużo na mocy jak sie rozgrzeje??
często jeżdżę do końca benzynki w zbiorniku. Kilka razu miałem przypadek ze zabrakło mi paliwa. Wskaznik mi cos zle pokazuje. Niby mam jeszcze rezerwe a tu autko stoi.
Mógł sie jakis syf ze zbiornika dostac do filtra i go przytkac ale chyba jak silnik jest ciepły to potrzebuje miej paliwa i nie powinien tak odczuwac zatkanego filtra.
Dodam ze jak odkrece srube od wtrysku (ta ktora jest podawane paliwo przez wezyk) to benzynka leci. |
drogi panie ze benzyna leci to nie znaczy ze ma odpowiednie cisnienie badz silnik dostaje tyle ile powinien.wymien filtr paliwa sprawdz cisnienie benzyny |
|
|
|
 |
Arek103

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Imię: Arkadiusz
Wiek: 34 Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 52 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 23 Mar 2011, 20:59
|
|
|
ja mam podobny problem. Auto szarpie szczególnie jak nagle dodam więcej gazu. Tak po za tym nie ma problemu przyspiesza normalnie pracuje równo itp. Dodam że wcześniej nie miałem z tym problemu. I od niedawna leję tylko bp98 na której nieco zmniejszają się te objawy i przy okazji auto znacznie mniej pali paliwa |
_________________ Św. Krzysztof jeździ z nami tylko do prędkości 120 km/h, po czym swoje miejsce odstępuje św. Piotrowi.
----------------------------------------------------------
Moja Fieścina
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=37539 |
|
|
|
 |
majdanos
|
Wysłany: 23 Mar 2011, 21:08
|
|
|
Arek103 napisał/a: | ja mam podobny problem. Auto szarpie szczególnie jak nagle dodam więcej gazu. Tak po za tym nie ma problemu przyspiesza normalnie pracuje równo itp. Dodam że wcześniej nie miałem z tym problemu. I od niedawna leję tylko bp98 na której nieco zmniejszają się te objawy i przy okazji auto znacznie mniej pali paliwa |
najpierw filtr paliwa(przytkany filtr=za malo paliwa szczególnie jak go potrzeba czyt.wysokie obroty) potem pompa (cisnienie paliwa do sprawdzenia)ewentualnie wtryski (zasyfiale) to moim zdaniem jesli biorac pod uwage uklad paliwowy |
|
|
|
 |
Pele

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał
|
Wysłany: 23 Mar 2011, 21:50
|
|
|
Arek103, kiedy zmieniałeś kable WN i świece ?? |
|
|
|
 |
Arek103

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Imię: Arkadiusz
Wiek: 34 Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 52 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 24 Mar 2011, 10:16
|
|
|
świece niedawno a kable WN to jeszcze ani razu od kiedy go mam... |
_________________ Św. Krzysztof jeździ z nami tylko do prędkości 120 km/h, po czym swoje miejsce odstępuje św. Piotrowi.
----------------------------------------------------------
Moja Fieścina
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=37539 |
|
|
|
 |
|