|
[MK3] Opór przy skręcaniu kołami |
Autor |
Wiadomość |
sapateros
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 09:17 [MK3] Opór przy skręcaniu kołami
|
|
|
Witam wszystkich,
od paru dni mam problem z autkiem który polega na okresowym zwiększonym oporze przy skręcaniu. Czasami wszystko działa w porzadku a czasami po przejechaniu jakiegoś odcinka drogi trzeba przyłożyć sporo siły by wykonać manewr kierownicą.
Wczoraj próbowałem obczaić gdzie leży problem i... nic niepokojącego nie zauważyłem.
Kręciłem w miejscu kierownicą chyba z pół godziny i nie udało mi się wygenerować objawu. Pod maską krzyżak w porządku, mocno skręcony z resztą niedawno wymieniany. Zdjąłem koła przednie i wszystko wygląda w jak najlepszym porządku.
Dzisiaj rano jak jechałem do pracy problem znów się pojawił...
Liczę na jakąś podpowiedź z Waszej strony |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 7 Sty 2011, 14:34, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
bigel

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 10:07
|
|
|
problemów może być pare,końcówki drążków,łożysko na mcphersonie,sworznie wahacza i maglownica..sprawdzaj po kolei a może coś zauważysz. |
_________________ Bo na śmierć to trzeba sobie zasłużyć...więc nie będe sie starał.
 |
|
|
|
 |
sapateros
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 7 Sty 2011, 11:42
|
|
|
hmm..może faktycznie z tym mcphersonem bo jak skręcałem ręcznie kołem na postoju to coś haratało...jakby łożysko..przy mocowaniu do nadwozia.. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|