Przesunięty przez: bidżej 17 Gru 2010, 12:11 |
[MK3] Światło przeciwmgielne |
Autor |
Wiadomość |
haczy
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CLX
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 16 Gru 2010, 22:37 [MK3] Światło przeciwmgielne
|
|
|
Witam
Posiadam Fieste i od jakiegoś czasu nie działa mi światło przeciwmgielne, poświetlenie przycisku oraz żółta dioda. Lecz, gdy podłączyłem te kabel na krótko z innym źródłem zasilania niż przez włącznik żarówka zapaliła się . W czym tkwi problem?? Bezpiecznik jest sprawdzony włożony także nowy na wszelki wypadek Czyżby padł jakiś przekaźnik proszę o pomoc
Fiesta CLX 1.8 D 60 KM 93 |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 18 Lut 2011, 09:02, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Rebel

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Rafał
|
Wysłany: 17 Gru 2010, 20:09
|
|
|
Miałem kiedyś z tym problem. Światło raz działało a raz nie, potem w ogóle przestało działać. Okazało się, że to luźno osadzony bezpiecznik
haczy napisał/a: | Bezpiecznik jest sprawdzony włożony także nowy na wszelki wypadek |
Który bezpiecznik? Dostępny razem z innymi po zdjęciu zaślepki czy ten obok przekaźników (niedostępny bez wykręcenia skrzynki) ? |
|
|
|
 |
haczy
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 19 Gru 2010, 15:38 Temat Zamknięty
|
|
|
Naprawa usterki przedstawiał się następująco.
- Wymieniłem dwa bezpieczniki mianowicie bezpiecznik nr 25 i 24. ( ten obok przekaźników niedostępny bez wykręcenia skrzynki).
- Oczyszczenie styków przy włączniku.
- Wymiana Żarówki bądź oczyszczenie styków.
Dziękuję wszystkim za pomoc |
_________________ Cóż dodać kto nie kochałby Fiesty |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.