|
[MK3] Zamarznieta linka sprzegła |
Autor |
Wiadomość |
Filek
Model: Inne auto
Wersja: Laser
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 38 Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 11 Skąd: Łodygowice
|
Wysłany: 3 Gru 2010, 13:23 [MK3] Zamarznieta linka sprzegła
|
|
|
Jako że mamy zimę; -| odpalam rano samochód i próbuje nacisnąć sprzęgło i nic pedał sztywny?Odmroziłem i w drogę po przejechaniu znów zamarzła i tu robi sie dość spory problem.Pedał podnosi sie do góry i samo regulator zaczyna działać i lipa sprzęgło zostaje wysprzęglone. Pytanie czy od razu wymienić linkę czy ja wysuszyć i nasmarować? |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 3 Gru 2010, 20:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 3 Gru 2010, 18:40
|
|
|
Zmień tą linke, bo skoro przymarza, tzn że ten plastik którym powleczona jest linka sie przetarł i to kiedy pęknie jest tylko kwestią czasu. A zawsze pęka w najmniej oczekiwanym momencie... Ja mało gościowi w kufer przez to nie wjechałem.
Inna sprawa to taka, że pierwszy raz słyszę żeby linka od sprzęgła przymarzła! Od ręcznego to i owszem, ale od sprzęgła? Skąd tam woda i czemu poleciała do góry? Prędzej częściowo pękła i druty z samej linki blokują się w pancerzu. |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 3 Gru 2010, 20:40
|
|
|
Filek, na szybko (dosłownie, bo demontaż/montaż to 10 minut pod blokiem, z narzedzi potrzebne kombinerki i jakiś klocek do podparcia pedału) możesz wziąć linkę do domu i ja powiesić pionowo na kaloryferze, a rano przelać w środku olejem np. silnikowym (ale syntetycznym), i zamontować,,, i będzie dobrze, ale przy pierwszej okazji zakup nową linkę i woź w bagażniku bo jak jackrzec pisze, kwestia czasu jak strzeli,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|