|
[MK3] Dławi się, niskie obroty |
Autor |
Wiadomość |
Paweł_S21
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Wiek: 33 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 22 Skąd: Włocławek (CW)
|
Wysłany: 28 Lis 2010, 21:49 [MK3] Dławi się, niskie obroty
|
|
|
Zastanawiałem się gdzie dodać ten temat ale chyba dobrze trafie;)
Wracając do tematu...w piątek odebrałem Fiestę od elektryka. Wracając do domu Fiestka zaczęła się dusić, szarpać jak się dodawało gazu. Czasami było tak że nie reagowała na wciśnięty gaz i silnik gasł a jak reagowała to po czasie. Gdy stałem na światłach nie było możliwości ruszyć bez zgaśnięcia samochodu dopiero po wkręceniu go na bardzo wysokie obroty. Odpala bez problemu. Wczoraj po resecie jechał bez zarzutu, jednak gdy silnik się rozgrzeje znowu zaczyna wariować...Najlepsze jest to że gdy jadę 60km/h i dojeżdżam do skrzyżowania i wciskam sprzęgło silnik spada na tak niskie obroty że nie słychać pracy silnika i prawie gaśnie.
Myślę że ten elektryk mógł coś porobić bo mówił że jakiś mostek zrobił od pompy paliwa i podczepił pod komputer.
Samochód stał u niego tydzień a wcześniej wszystko grało. Przewody WN i wszystkie filtry wymieniałem miesiąc temu.
Jak myślicie, czy on coś źle zrobił jak się podczepił pod kompa czy to raczej coś innego??
Pozdrawiam;) |
|
|
|
 |
Stunt_Man
Niereformowalny
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Domi
|
Wysłany: 28 Lis 2010, 22:23
|
|
|
a w jakim celu oddałeś do niego samochód? |
|
|
|
 |
Paweł_S21
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Wiek: 33 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 22 Skąd: Włocławek (CW)
|
Wysłany: 28 Lis 2010, 22:53
|
|
|
Bo mialem zwarcie przy podgrzewaniu tylnej szyby,przeciwmglowym tylnym i kontrolki padly a jak sie pozniej okazalo pompa paliwa tez.
Mam pytanie, czy od nie dzialajacej poprawnie pompy palíwa lub przez to ze mam za duzo wody w baku i ja pompuje ta pompa moze zapalic sie kontrolka ladowania? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|