Wybór radia Clarion CZ200 vs. LG LCF-600URU |
Autor |
Wiadomość |
szewski
Model: Inne auto
Wersja: CL
Silnik: Inny
|
Wysłany: 29 Wrz 2010, 19:05 Wybór radia Clarion CZ200 vs. LG LCF-600URU
|
|
|
Witam,
Moje radyjko obecne JVC idzie w odstawkę. W związku z czym poszukuje nowego. Kryteria: ma mieć 2 X rca(wyjście na dwa wzmacniacze), usb i najlepiej żeby było podświetlenie w kolorze zielonym. Mam na radyjko do wydania 350zł +- .
Znalazłem na necie dwa modele:
1.lg
2.clarion cz200
Przewaga clariona to podświetlenie zielone(w lg takowego zielonego brak) , całkiem dobra marka(lg raczej z car audio nie słynie).O lg jak i o clarionie same superlatywy na necie(jakoś im nie do końca ufam). Lg według specyfiki wydaje się bardziej wypasione. Co wy o tym sądzicie?.Radio będzie napędzało zestaw przód 16cm, skrzynkę magnata i wzmacniacz 4 kanałowy. Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 29 Wrz 2010, 22:06
|
|
|
Ja bym brał Clariona... Z tych dwóch oczywiście... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
TSRules

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 29 Wrz 2010, 23:17
|
|
|
Clarion na pewno dobry, ale:
-gwara LG 2 lata, Clarion rok
-do LG pen 4 giga, do Clariona smycz
-w LG z tego co widzę winda, w Clarionie cińka szczelinka ino
- LG pilot, Clarion chyba nie
-LG czytelniejszy wyświetlacz i chyba lepszejsze przyciski.
Tyle ode mnie, ale mogę oczywiście sie mylić bo mam dużą wadę wzroku |
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 29 Wrz 2010, 23:29
|
|
|
TSRules napisał/a: | Clarion na pewno dobry, ale:
-gwara LG 2 lata, Clarion rok |
jak się ma popsuć to się od razu popsuje
TSRules napisał/a: |
-do LG pen 4 giga, do Clariona smycz |
..bo liczą się gadżety..
TSRules napisał/a: | -w LG z tego co widzę winda, w Clarionie cińka szczelinka ino |
winde szybciej szlag trafia zawsze
- LG pilot, Clarion chyba nie |
potrzebne chyba tylko pod remizą do szpanu..
-LG czytelniejszy wyświetlacz i chyba lepszejsze przyciski. |
chyba jedyna sensowna uwaga...
ale jak zgadzam się z Jackiem, Clarion robi raczej lepsze audio niż LG |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 30 Wrz 2010, 00:05
|
|
|
Nie żebym LG uważał za szmelc (mam parę produktów) ale... LG robi wszystko, a Clarion chyba tylko car audio... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
bidżej

Wersja: Inna
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 30 Wrz 2010, 09:45
|
|
|
jeśli chodzi o takie sprawy nie kupiłbym żadnego koreańskiego szitu typu samsung albo LG. wystarczy, że telefony robią gówniane |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
szewski
|
Wysłany: 30 Wrz 2010, 19:42
|
|
|
Wybór padł na clariona cz200 . Znalazłem z dwuletnią gwarancją(zależne od dystrybutora, a cena podobna). W przypadku JVC dwa lata gwarancji się przydało, jednak nie naprawili do końca dobrze i jest już po gwarancji- radyjko nie chce oddać płyty).
Według mnie winda jest efektywniejsza, zawsze więcej panela widzimy. Jednak od częstego otwierania zamykania panel nie styka itp.
Prawda jest taka, że teraz wszystko produkują na rok,czy dwa. Kup,wyrzuć, kup następne.
Dzięki chłopaki za pomoc. Jak dojdzie to małą recenzje zrobię. |
|
|
|
 |
ivanek
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 1 Paź 2010, 23:04
|
|
|
Mi osobiście w tym Clarionie nie podoba się to jak działają przyciski.. być może Ty będziesz miał inne odczucia Daj znać jak już sprawdzisz:) |
|
|
|
 |
szewski
|
Wysłany: 24 Paź 2010, 22:31 Recenzja opinie clarion cz 200
|
|
|
Radyjko testuje już drugi tydzień. Opakowanie, pudełko Clariona CZ 200 jak najbardziej na +. Instrukcja troche licha - nie opisuje wszystkich funkcji radia, za to jest w wszystkich językach świata:). Poniżej kilka plusów i minusów samego radyjka.
Na +:
- 4 chin-cze na wyjściu do wzmacniacza(sterowanie wzmacniaczem, głośnikami przód
-odtwarza wszystkie płyty nawet porysowane (piraty itp.) + usb z długim kablem,który przeciągłem do schowka(nie wystaje ding-dong-usb z przodu i przeszkadza)
-Mega zaawansowane opcje dźwięku(od podstawowego wzmocnienia niskich,średnich,wysokich tonów, głośności suba po wycięcie określonych pasm poszczególnych tonów, kilka dodatkowych opcji dźwięku(typu wzmocnienie basu itp.)
-Radio odbiera wszelakie fale fm,am itd. Odbiór jak najbardziej ok i jest też pare dodatkowych opcji tunera(np.wyszukiwanie tylko i wyłącznie fal z mocną lub słabą falą nadawania)
Na -
- Jakość wykonania panela, przeciętna. W dotyku mocno plastikowe, jednak wszystko trzyma się "kupy" i działa
-Skomplikowane(jak dla mnie) przełączanie piosenek jeżeli mamy kilka folderów na usb. Clarion przełącza piosenki jedna nuta z tego folderu, jedna z drugiego itd. Nie znalazłem opcji ,żeby to zmienić. Przy odtwarzaniu leci ciągle(po koleji) lub losowo.
- Długo się uruchamia przy starcie (po przekręceniu kluczyka). Tyczy się to cd i usb.
Wiadomo kwota 320 zł plasuje to radyjko jako średniak. Duży plus za "źródła dźwięku". Z niektórymi mankamentami trzeba się pogodzić(lub dopłacić drugie tyle na coś lepszego). Ogólnie polecam . W dodatku dostałem 2 lata gwarancji.
p.s Mam mały problem z połączeniem na lini radio wzmacniacz. Kabelek załączając wzmacniacz(ten co leci z chniczem) przenosi mi zakłócenia z alternatora na głośniki . W poprzedni radu miałem podobnie, jednak zasilanie kabelka dałem z złego koloru kabla. W przypadku clariona kombinowałem już z wszystkimi kablami zasilającymi i zero poprawy(pewnie radio nie posiada jakiegoś filtru przeciwzakłóceniowego). Czy ktoś spotkał się z czymś takim?. Na allegro "polecają" filtr , który wpina się miedzy czincze (filtr przeciwzakłóceniowy pętli masy) i podobno działa?. |
|
|
|
 |
|