|
[MK3] Elektryczna regulacja świateł - wtyczki |
Autor |
Wiadomość |
wojtwit

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Champ
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 08:20 [MK3] Elektryczna regulacja świateł - wtyczki
|
|
|
Witam,
Kupiłem komplet lamp z elektryczną regulacją. Pech chciał jednak, żeby lampy posiadały prostokątne gniazdo, a instalacja w moim autku przewiduje okrągłe. Chcę przerobić końcówki na pasujące do tych w lampach. Potrzebuję znać kolejność przewodów. Jeśli ktoś z kolegów o prostokątnej końcówce mógłby zerknąć pod maskę i napisać który kolor przewodu podłączyć, powiedzmy w kolejności od środka auta, to byłbym wdzięczny. |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 3 Lip 2010, 11:26
|
|
|
odezwij się do kolegi DamianRTV z FCP, on ostatnio próbował ogarnąć temat prostokątnych wtyczek i jajowatych gniazd w lampach (więc odwrotnie). tu masz link do tematu, z rysunkiem który robiłem na szybko z kolejnością kabli we wtyczce prostokątnej:
http://forum.fordclubpols...ead.php?t=98883
niestety, jak dobrze kojarzę, to podłączenie ich w takiej kolejności do lamp z wtyczką jajowatą nic nie daje - więc w drugą stronę pewnie też nie zadziała. w razie czego dogadajcie się na wymianę reflektorami i każdy będzie happy |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
wojtwit

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Champ
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 4 Lip 2010, 10:00
|
|
|
Faktycznie zero efektu...zachciało się fordowi eksperymentów |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|