| [MK3] problem z ladowanie czy co? | 

| Autor | Wiadomość | 

| scorpion1979   
 Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: CLX
 Silnik: 1.1i/50KM
 Imię: maciej

| 

|  Wysłany: 1 Kwi 2010,  19:17   [MK3] problem z ladowanie czy co? | 
 |  
               | 
 |  
               | witam mam taki problem . po przekreceniu kluczyka w stacyjce ale nie odpaleniu powinny sie palic 2 kontrolki "olej" i " akumulator", niestety u mnie od wczoraj pali sie tylko kontrolka "oleju" natomiast nie pali sie "akumulator" ( żarówka jest dobra), dodam jeszcze ze ostatnio mialem problem z dojechaniem do domu , skonczył mi sie prad ( obrotomierz sie zacinal, wycieraczki ledwo co chodzily) , zmienilem akumulator i jak narazie jest dobrze ale tak uwazam ze rano dosyc slabo odpala, dodam jeszcze ze ostatnio mialem problem z czesto pekajacymi porcelankami w swiecach  i zamierzalem wlasnie wymienic cewke zaplonowa. Moze to padl akumulator ale moze przyczyna jest ta cewka zaplonowa ? pomozcie
 dzieki za pomoc
 |  
				| _________________ MB
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez diodalodz 1 Kwi 2010,  20:00, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

|  | 

|   |  | 

|  | 

| diodalodz   

Model: Ford Fiesta Mk1`82
 Wersja: C
 Silnik: 1.0/45KM
 Imię: Krzysztof

| 

|  Wysłany: 1 Kwi 2010,  19:57 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | scorpion1979 napisał/a: |  	  | czesto pekajacymi porcelankami w swiecach | 
 zmień klucz albo osobę która to dokręca. Wymiana cewki nie ma nic do pękania porcelanek .
 A brak ładowania to powodów jest kilka od szczotek po diodę w przewodzie wzbudzenia i regulator .
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| grzes7411   
 Model: Ford Fiesta Mk3`90
 Wersja: CL
 Silnik: 1.1/50KM

| 

|  Wysłany: 18 Kwi 2010,  08:46   odp | 
 |  
               | 
 |  
               | kolego sprawdz napiecie na akumulatorze jesli masz ponizej 12,2Vto podladuj akumulator jesli masz dobre napiecie spoczynkowe to sprawdz przewody wychodzace od akumulatora do altka a konkretnie te czerwone w nich najczesciej koncowki siadaja jak to nie pomoze sprawdz przewody masowe a konkretnie ten przewod co wchodzi na srube mocujaca rozrusznik zdejmij to wyczysc i porzadnie dokrec powinno pomoc!!! |  
				| _________________ witam zapraszam wszystkich fiestowiczow na forum mam nadzieje ze razem pomozemy sobie nawzajem:)
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| KubuSWP   
 Model: Ford Fiesta Mk3`93
 Wersja: C
 Silnik: 1.1/50KM
 Imię: Kuba

| 

|  Wysłany: 31 Mar 2012,  12:27 | 
 |  
               | 
 |  
               | ja mialem podobny problem z ładowaniem i kontrolkami... aku mam nowy, wymieniłem regulator na najtańszy jaki był w sklepie, nie pomogło, kupiłem oryginalny boscha - też nie pomogło, naciągałem pasek - nie pomogło aż w końcu znalazłem przerwany kabelek. przy wtyczce od alternatora masz 2 czerwone idące do aku i 1 niebieski który był pęknięty. posprawdzaj w jakim stanie masz swoje przewody. pozdrawiam
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| JoeMix   

Model: Ford Fiesta Mk7`09
 Wersja: Titanium
 Silnik: 1.4Duratec/96KM

| 

|  Wysłany: 31 Mar 2012,  17:25 | 
 |  
               | 
 |  
               | KubuSWP, Odkop roku  , patrz na daty postów których odpowiadasz,,, ten jest z 2010 roku,,, |  
				| _________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da!
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  | 

Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.

Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.