|
Przesunięty przez: trzeci 26 Lut 2010, 15:13 |
Odszkodowanie za szybę |
Autor |
Wiadomość |
Kamil6021
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 15:06 Odszkodowanie za szybę
|
|
|
Witam, dzsiaj wymieniłem już drugą szybę w xr-ce, tylną (przednią wymieniałem we wrześniu z powodu odprysku spowodowanego przez kamień spod tira). Wczoraj, wieczorem wychodząc z uczelni zastałem fiestę z pokruszoną na maczek tylną szybą. Stała na parkingu pod kamienicą ponad 5 metrów od krawędzi dachu. Okazało się że szkodę wywołał kawał lodu z dachu. W miejscu wymiany szyby poradzili abym starał się o odszkodowanie od wspólnoty. Mam świadków, porę zdarzenia, zdjęcia i fakturę z wymiany. Wie ktoś może jak ma wyglądać takie pismo do spółdzielni? Dzwoniłem tam oczywiście podali mi adres oraz maila gdzie wysłać list. Czy ma ktoś może wzór takiego podania, z tego co słyszałem niemal bez problemów uzyskuję się zwrot. |
_________________ FORD FIESTA XR2i 100% Fabryka |
|
|
|
 |
DziDzia
vel DziaDzia

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: RS
Silnik: 2.0/16V
Imię: Patrycjusz :)
Wiek: 38 Dołączyła: 27 Lip 2005 Posty: 4172 Skąd: :: DDG ::
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 15:24
|
|
|
Jeżeli budynek jest ubezpieczony, to walisz do ubezpieczyciela, i zgłaszasz normalną szkodę. Jeżeli nie jest ubezpieczony i chcesz pisać do nich, to ja bym napisał wszystko co mnie boli - co, gdzie, kiedy, jak, po co, z kim..
pozdro |
|
|
|
 |
Kamil6021
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 26 Lut 2010, 19:33
|
|
|
dzwoniłem tam i budynek jest ubezpieczony, przemiła Pani powiedziała że wysłać do nich, tylko mam nadzieję że coś z tym zrobią a nie rzucą w kąt. Jutro jeszcze skontaktuje się ze znajomym z "ubezpieczalni" i powie dokładnie co i jak. Napiszę wzór takiego podania na forum, może się komuś przyda.
P.S.
Jeżeli ktoś jest z Gdańska polecam wymianę szyb w firmie AutoGlass na ul. Traugutta 84. Szybę wymienili w 15 minut następnego dnia. A Prowadzący firmę znają się na rzeczy. Za wymianę zapłaciłem 200 zł. Może trochę dużo ale jak za nową szybę z robocizną to w trójmieście dobra cena. |
_________________ FORD FIESTA XR2i 100% Fabryka |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|