|
[MK3] Wyciek oleju |
Autor |
Wiadomość |
raff216
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/53KM
|
Wysłany: 24 Sty 2010, 23:38 [MK3] Wyciek oleju
|
|
|
Problem polega na tym że zauważyłem u teścia w mk3 silnik 1.1 dziwny wyciek oleju, prawdo podobnie ze skrzyni biegów.Jest zimno wiec nie mogę zlokalizować wycieku by kłaść się na glebę.Cieknie tak miedzy silnikiem a skrzynią biegów nie widzę bo rozrusznik zasłania.Tylko zastanawia mnie fakt że poziom oleju w silniku nie zmienia sie jest stan na full.Wiec chyba ze skrzyni cieknie.Ale dopiero wtedy gdy silnik się odpali,to jak by koń szczał takim strugiem.gdy sie zgasi ustaje wyciek.Co do skrzyni no może przy tych mrozach tak hałasuje lub z braku oleju nie wiem.Jeżeli ktos sie zna na tym to proszę o szybką odp.Aha dodam że kontrolka oleju na zegarach przy odpalonym silniku mryga :/
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
|
_________________ raff216 |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 25 Sty 2010, 09:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 25 Sty 2010, 03:41
|
|
|
moja sugestia że zapchana odma wypchnęła simmering tylny w silniku . Bo raczej z wałka sprzęgłowego olej nie doleci w takich ilościach . dziwny i mało precyzyjny opis . |
|
|
|
 |
mariano1 [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Sty 2010, 13:35 Re: Wyciek oleju
|
|
|
raff216 napisał/a: | Problem polega na tym że zauważyłem u teścia w mk3 silnik 1.1 dziwny wyciek oleju, prawdo podobnie ze skrzyni biegów.Jest zimno wiec nie mogę zlokalizować wycieku by kłaść się na glebę.Cieknie tak miedzy silnikiem a skrzynią biegów nie widzę bo rozrusznik zasłania.Tylko zastanawia mnie fakt że poziom oleju w silniku nie zmienia sie jest stan na full.Wiec chyba ze skrzyni cieknie.Ale dopiero wtedy gdy silnik się odpali,to jak by koń szczał takim strugiem.gdy sie zgasi ustaje wyciek.Co do skrzyni no może przy tych mrozach tak hałasuje lub z braku oleju nie wiem.Jeżeli ktos sie zna na tym to proszę o szybką odp.Aha dodam że kontrolka oleju na zegarach przy odpalonym silniku mryga :/
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
|
ale numer ,dziś rano wychodzę a tu ten sam problem dosłownie identyczny (lampka się pali,poziom oleju max),tylko u mnie jeszcze dodatkowo jakby na trzy cylindry palił i kapie systematycznie tak samo. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|