|
[MK3] Przygasanie kontrolek, świateł, powolna pracy dmuchawy |
Autor |
Wiadomość |
banner54321 [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Sty 2010, 09:05 [MK3] Przygasanie kontrolek, świateł, powolna pracy dmuchawy
|
|
|
Mam problem z elektronika we fiescie i nie wiem od czego zacząc czasami ma nakie dziwne przygasanie wszyskiego co sie swieci i i dmuchawa w srodku tez bardzo pomału pracuje potrafi nawet mi akumulator rozładowac fiesta szarpie gasnie gdzie szukac problemu a i przy przekreceniu zapłonu nie swieci mi sie nic a chyba powinny sie swiecic OLEJ I AKUMULATOR mam racje???
Kod: | Na przyszłość proszę tagować tematy,
i bez używania wykrzykników oraz słów help i pomocy.
- trzeci |
|
Ostatnio zmieniony przez trzeci 23 Sty 2010, 12:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 23 Sty 2010, 09:48
|
|
|
Tak, po włączeniu zapłony powinna się zgłosić kontrolka braku ciśnienia oleju i braku ładowania,,, ta druga też poza tym że świeci, włącza też układ ładowania, więc jak jest popsuta to możesz nie mieć ładowania akumulatora,,, z racji iż kontrolki wcięło obie razem (może jeszcze coś na kopcicie nie działa, np. wskaźniki?) to zacznij od sprawdzenia licznika i jego podłączenia,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 23 Sty 2010, 09:57
|
|
|
banner54321, a jak zaciagniesz reczny i wlaczysz zaplon to kontrolka hamulcow swieci? jeszcze podswietlenie licznika powinno sie wlaczyc po zapaleniu swiatel, jak nic z tego nie ma to wykrec licznik i docisnij wtyczke i sprawdz i jak dziala to wloz delikatnie na miejsce i przykrec wszystko spowrotem, a to ze kontrolki przygasaja to aku jest za slaby, sprawdz ladowanie bo moze nie ladowac do odpowiedniego napiecia i dlatego aku umiera |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 23 Sty 2010, 10:30
|
|
|
DemptD, jeśli nie ma kontrolki od ładowania to może i nie być ładowania, nie ma co się bawić w pomiary napięć i tak dalej puki nie naprawi kontrolek,,, |
|
|
|
 |
szpecu14
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.3/66KM
Imię: Michał
|
Wysłany: 23 Sty 2010, 13:55
|
|
|
jak nie ma kontrolki od ładowania to znaczy że ładuje a jak świeczi to nie ładuje
możesz mieć spalone żarówki od kontrolek lub wtyczka mogła się odczepić |
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 23 Sty 2010, 14:54
|
|
|
Jak nie ma kontrolki (zepsuta) to może ni być ładowania wcale,,, kontrolka gaśnie już przy napięciu ładowania około 10V a ładowanie zaczyna się gdzieś od około 12,6 a powyżej 13V tak naprawdę jest, najlepiej jak by było w granicach 14V,,, więc "nie świeci się kontrolka jak silnik pracuje to mam ładowanie" jest lekko mylące,,, |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|